Wouter Hoeffnagel - 28 juni 2024

Onepoint trekt zich terug uit Atos

Onepoint, de grootste aandeelhouder van Atos, wil af van zijn belang in het IT-bedrijf. Eerder zag een consortium rondom Onepoint al af van een poging Atos van de financiële ondergang te redden.

Onepoint trekt zich terug uit Atos image

Atos verkeert al langer in financieel zwaar weer. Onepoint heeft zo'n 11 procent van de aandelen in Atos in handen. Het bedrijf kondigde eerder aan samen met Butler Industries en Econocom Atos met een kapitaalinjectie van de ondergang te willen redden. Woensdag bleek dat de partijen hierover echter geen akkoord kunnen bereiken. Nu blijkt dat Onepoint zich wil terugtrekken uit Atos. De twee vertegenwoordigers van Onepoint in de raad van bestuur van Atos stappen per direct op.

Atos heeft overigens nog een plan B om zijn financiële ondergang te voorkomen. Investeringsfonds IPEI van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky wil verder onderhandelingen met Atos over een eventueel reddingsplan. IPEI heeft al laten weten daarbij open te staan voor investeringen door andere partijen, die samen tot 49 procent van de aandelen in het Franse Atos in handen mogen hebben.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!