Redactie - 29 juni 2024

Ticketmaster: Inbreuk raakte minder dan 1000 gebruikers

Ticketmaster heeft bevestigd dat een datalek in het voorjaar aanzienlijk minder mensen heeft getroffen dan aanvankelijk werd gevreesd. In tegenstelling tot beweringen van hackers dat de gegevens van 560 miljoen gebruikers waren gestolen, meldt het bedrijf dat minder dan 1000 accounts zijn beïnvloed.

Ticketmaster: Inbreuk raakte minder dan 1000 gebruikers image

Deze informatie komt uit een inbreukmelding die is ingediend door het kantoor van de procureur-generaal van Maine. Ticketmaster LLC bevestigt in de melding dat het "totale aantal getroffen personen" minder dan 1000 bedraagt.

De discrepantie tussen de beweringen van Ticketmaster en die van de hackers is aanzienlijk. In november 2023 beweerde een groep genaamd ShinyHunters de gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-klanten te hebben gestolen en te koop te hebben aangeboden op het darkweb. De groep beweerde dat de data inclusief namen, e-mailadressen, telefoonnummers, adressen, betalingsgegevens en gedeeltelijke creditcardgegevens was.

Ticketmaster heeft de beweringen van ShinyHunters altijd betwist en beweerde dat er geen bewijs was dat er op grote schaal klantgegevens waren gestolen. Het bedrijf voerde een onderzoek uit naar de vermeende inbreuk en stelde vast dat er "ongeautoriseerde toegang" was verkregen tot een beperkt aantal accounts.

De melding van de procureur-generaal van Maine lijkt de beweringen van Ticketmaster te bevestigen dat de omvang van de inbreuk veel kleiner was dan oorspronkelijk werd beweerd. Het is echter nog steeds onduidelijk hoe de hackers toegang hebben gekregen tot de getroffen accounts en wat er met de gestolen gegevens is gebeurd.

Ticketmaster heeft aangekondigd dat het getroffen klanten zal informeren en hen stappen zal adviseren om hun accounts te beschermen. Het bedrijf heeft ook maatregelen genomen om de beveiliging van zijn systemen te verbeteren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!