Hans Steeman - 01 juli 2024

Aryaka combineert SD-WAN en SASE

In het dynamische landschap van netwerkoplossingen positioneert Aryaka uit Santa Clara (Californië) zich sinds zijn oprichting in 2009 als een innovator op het gebied van Software Defined Wide Area Networking (SD-WAN) en Secure Access Service Edge (SASE). Voor bedrijven die streven naar geavanceerde, flexibele en veilige netwerkarchitecturen, biedt Aryaka een suite van oplossingen die traditionele WAN-structuren kunnen transformeren.

Aryaka combineert SD-WAN en SASE image

Waarmee is Aryaka bekend geworden? Klaus Schwegler (foto), de Senior Director Product Marketing bij Aryaka Networks: “Aryaka's vlaggenschip is de SD-WAN-oplossing, gebouwd op een globaal netwerk van strategisch geplaatste Points of Presence (PoP’s). Deze architectuur stelt organisaties in staat om applicaties qua performance te optimaliseren via intelligente routering, dataoverdracht te versnellen met ingebouwde WAN-optimalisatie en het netwerkverkeer in realtime te beheren.

De integratie van SASE-functionaliteiten maakt Aryaka's aanbod krachtiger, met een zero Trust Network Access (ZTNA) voor veilige remote toegang, cloud-native firewalls voor gedistribueerde beveiliging en met een geavanceerde threat intelligence voor proactieve risicomitigatie. Met deze combinatie van functies is een netwerk optimaal beveiligd.” Door de wereldwijde dekking is de oplossing interessant voor bedrijven die verspreid over een groot gebied locaties hebben. Het bedrijf HMSHost, dat onder andere op Schiphol actief is met horeca, is een van de klanten. HMSHost voorziet vliegvelden verspreid over vier continenten van horecaservices.

SASE

Aryaka is flink aan het innoveren, hierbij wordt ook AI ingezet. Zo is er een AI-gedreven netwerkoptimalisatie voor voorspellend onderhoud en zelfhelende netwerken, de uitbreiding van SASE-capaciteiten voor een volledig geïntegreerd security-framework en een Edge computing integratie om latency verder te reduceren en lokale dataprocessing te faciliteren.

Over de doelgroep is Klaus Schwegler helder: “De oplossing is optimaal voor globale ondernemingen met gedistribueerde kantoornetwerken, organisaties die de transitie maken van legacy MPLS naar moderne SD-WAN-architecturen, bedrijven die afhankelijk zijn van kritieke cloudapplicaties en consistente prestaties vereisen en industrieën met strenge beveiligings- en compliance-eisen, zoals financiële dienstverlening en gezondheidszorg.”

Door: Hans Steeman

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!