Redactie - 29 juni 2024

Microsoft breidt waarschuwingen uit over e-mailhack door Russische groep

Meer Microsoft-klanten zijn getroffen door een hack op het zakelijke e-mailsysteem van het bedrijf door de Russische cybercriminele groep Midnight Blizzard. Microsoft heeft klanten op de hoogte gebracht dat hun e-mails zijn bekeken na de hack, die in januari voor het eerst werd onthuld.

Microsoft breidt waarschuwingen uit over e-mailhack door Russische groep image

Microsoft heeft meer klanten op de hoogte gebracht dat hun e-mails mogelijk zijn bekeken door Russische hackers. De cyberaanval, die in januari werd onthuld, trof het zakelijke e-mailsysteem van Microsoft. De groep achter de hack, genaamd Midnight Blizzard, wordt gelinkt aan de Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR.

Volgens Bloomberg heeft Microsoft nieuwe meldingen verzonden naar getroffen klanten. De exacte omvang van de hack is nog steeds onduidelijk, maar het lijkt erop dat meer klanten zijn getroffen dan aanvankelijk gedacht. 

Microsoft heeft maatregelen genomen om soortgelijke aanvallen in de toekomst te voorkomen. Het bedrijf adviseert klanten om hun wachtwoorden te wijzigen en verdachte activiteit te melden.

Lees hier een voorbeeld van een mail die Microsoft naar klanten heeft gestuurd.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!