Witold Kepinski - 01 juli 2024

Aces Direct slaat de handen ineen met Stichting Digidromen

Het Tilburgse IT-bedrijf Aces Direct gaat samenwerken met Stichting Digidromen. Deze stichting voorziet kinderen die in armoede opgroeien van een laptop die ze zowel op school als thuis kunnen gebruiken. Door gebruikte laptops uit het bedrijfsleven op te knappen en klaar te maken voor een tweede leven, willen Aces Direct en Digidromen voor deze kinderen een verschil maken.

Aces Direct slaat de handen ineen met Stichting Digidromen image

Minimaal vijf procent van de kinderen in Nederland leeft in armoede. Dat komt neer op een à twee kinderen per schoolklas. Dit zijn kinderen die door gebrek aan financiële middelen geen laptop tot hun beschikking hebben, terwijl deze heel belangrijk is voor hun ontwikkeling. "Samen met Stichting Digidromen willen we er daarom voor zorgen dat ieder kind kan beschikken over een laptop, bijbehorende accessoires zoals een muis en een oplader en technische support. Zo willen we het verschil tussen kinderen die in armoede leven en kinderen die welvarender opgroeien, verkleinen’’, legt Sven van Boxtel, Managing Director bij IT Business Partner Aces Direct, uit.

Duurzame herinzet van afgeschreven hardware

De laptops die aan de kinderen worden uitgereikt, zijn gebruikte apparaten uit het bedrijfsleven. Vaak kunnen deze laptops na een opknapbeurt nog jaren mee, weet Sven. "Duurzame herinzet van IT-middelen is voor onze organisatie een belangrijk speerpunt. Hieruit is een nauwe samenwerking ontstaan tussen Digidromen en Aces Direct. Wij knappen de aan de stichting gedoneerde laptops op en voorzien ze van de juiste accessoires. Digidromen geeft ze vervolgens, in samenwerking met lokale organisaties zoals Stichting Leergeld, een tweede leven op de plek waar ze meer dan goed van pas komen."

Een laptop is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Stichting Digidromen is opgericht door Tom Coehorst, eigenaar van IT-bedrijf EyeTi. Hij wil dat kinderen die in armoede leven niet achterblijven als het gaat om moderne technologie, en dat zij net zoveel ontwikkelkansen krijgen als ieder ander kind. “Niet voor iedereen is de aanschaf van een laptop vanzelfsprekend, terwijl dit een belangrijk middel is voor onderwijs en persoonlijke groei. Door laptops te verstrekken, streven we ernaar om de digitale kloof te overbruggen en kinderen de mogelijkheid te bieden om te leren en te ontdekken. Zodat zij ook kunnen meedoen en hun potentieel ten volle kunnen benutten”, aldus Tom.

Sven hoopt dat meer organisaties zich bij Digidromen aansluiten: "Kinderen zijn de toekomst. Ze verdienen allemaal een gelijke kans om mee te komen in de maatschappij en zich goed te ontwikkelen. Een goede laptop lost niet alle uitdagingen op, maar het kan wel een direct verschil maken in het dagelijks leven en de toekomst van kinderen die opgroeien in armoede.’’

Organisaties die IT-middelen beschikbaar willen stellen of een donatie willen doen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met Digidromen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!