Wouter Hoeffnagel - 01 juli 2024

Bonprix zet in op BI met SAP

Online fashionretailer Bonprix, een van de top-4 online modewinkels van Duitsland en onderdeel van de Otto Group, is met succes overgestapt op SAP BW/4HANA en SAP Datasphere geïmplementeerd. Bonprix, beschikt nu over een multiclouddatalandschap waarmee het zowel on-premise als clouddatabronnen op één enkel platform kan integreren.

Bonprix zet in op BI met SAP image

Het in Hamburg gevestigde Bonprix is een internationale fashionspeler met meer dan 16 miljoen actieve klanten in ruim 25 landen. Het bedrijf koos voor SAP vanwege een vereenvoudigde IT-architectuur, snellere besluitvorming op basis van data en een semantische selfservicelaag. Hiermee kan Bonprix sneller inspelen op veranderingen in de markt en ervoor zorgen dat klanten toegang hebben tot de laatste trends.

SAP Datasphere en SAP Business Warehouse

Bonprix implementeerde zijn analyticsstack op SAP Datasphere en SAP Business Warehouse met ondersteuning van SAP services, Beratungscontor en andere partners. Door de inzet van SAP Datasphere als cloudgebaseerd dataplatform gekoppeld aan SAP BW/4HANA, krijgt het bedrijf toegang tot een krachtig analyticsplatform dat data uit finance, sales, logistiek en klantrelaties verbindt met transactionele SAP-gegevens en eindgebruikers.

Bonprix heeft al langer ervaring met SAP Business AI-oplossingen, met name met de SAP BTP genAI-service ‘Document Information Extraction’. Het bedrijf maakt hiermee een efficiëntieslag door relevante gegevens uit inkomende facturen automatisch te extraheren. Dit vermindert handmatige invoerfouten en versnelt de algehele factuurverwerking.

Data uit uiteenlopende bronnen integreren

“Het Bonprix SAP BI-dataplatform is toekomstgericht ontworpen en benut de krachtige mogelijkheden van SAP BW/4HANA om grote datavolumes efficiënt te verwerken”, aldus Sergio Lopez Nunez, senior BI-engineer bij Bonprix. “In combinatie met SAP Datasphere, dat uitgebreide multicloudtoegang biedt, zorgt het voor een naadloze integratie van data uit uiteenlopende bronnen. Kortom, het Bonprix BI-dataplatform is niet alleen een steunpilaar in de dagelijkse operaties, maar ook een strategisch wapen in het licht van de constante technologische veranderingen.”

“Als een van de top online fashionretailers in Duitsland zijn we verheugd deel uit te maken van de digitale transformatie van Bonprix, waarmee ze miljoenen klanten blijven verrassen”, aldus Sven Mulder, managing director van SAP Duitsland. “De adoptie van SAP Datasphere en SAP BW/4HANA markeert het begin van de succesvolle cloudreis van Bonprix. Ze kunnen nu datagedreven beslissingen nemen in realtime, waardoor het merk zich met stijl naar nieuwe markten kan uitbreiden.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!