Wouter Hoeffnagel - 02 juli 2024

YaWorks bekroond met plek in top 10 Best Workplaces van Nederland

YaWorks, het kennishuis op het gebied van digitale infrastructuur, staat voor het tweede jaar op rij de zevende plaats in de top 10 van de verkiezing van ‘Best Workplaces van Nederland’ in de categorie 'Beste Medium Size-werkgever '. Great Place To Work reikt deze erkenning jaarlijks uit aan organisaties die uitblinken in goed werkgeverschap en het creëren van een prettige, positieve werkcultuur voor hun medewerkers.

YaWorks bekroond met plek in top 10 Best Workplaces van Nederland image

“We zijn ontzettend trots dat we weer behoren bij de top 10 van beste werkgevers van Nederland”, aldus John Bos, HR Manager bij YaWorks. “Daar werken we hard voor en het doet me goed om te zien dat de collega’s dit ook waarderen. Goed werkgeverschap betekent bij YaWorks: je thuis kunnen voelen, ruimte voor persoonlijke groei, werkplezier en we willen een positief verschil maken in het leven van onze medewerkers. Om dit jaar wederom uitgeroepen te zijn tot Best Workplace is heel speciaal.”

Best Workplace

Great Place To Work doet al ruim 30 jaar onafhankelijk onderzoek naar de organisatiecultuur binnen bedrijven. Medewerkers vullen een uitgebreide enquête in die een beeld geeft van de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie. Van de honderden organisaties die elk jaar deelnemen aan dit onafhankelijke onderzoek worden de hoogst scorende organisaties erkend met de titel ‘Best Workplace’.

Organisaties kunnen elk jaar ook enkele eigen vragen toevoegen. Bij YaWorks waren dat dit jaar vragen over teamdynamiek en samenwerking omdat dit competenties zijn die in hoge mate bijdragen aan het succes van de organisatie. Bos: “Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat YaWorkers graag samenwerken met hun collega’s bij de klant maar ook met hun collega’s binnen YaWorks zelf. Veel medewerkers geven zelfs aan dat het teamgevoel bij YaWorks veel groter is dan bij elk ander bedrijf waar ze eerder gewerkt hebben. Dat is precies wat wij willen bereiken als werkgever.”

Betrokkenheid verhoogd

YaWorks is ook actief aan de slag gegaan met de feedback van afgelopen jaar. Medewerkers worden nog meer betrokken bij beslissingen gerelateerd aan hun werk of werkomgeving. Het management presenteerde de jaarplannen bijvoorbeeld in kleine groepen zodat er meer interactie met elkaar was en makkelijker feedback kon worden gegeven. Ook bij de uitwerking van de jaarplannen kwamen medewerkers in kleine teams bij elkaar, waardoor ze ook echt iets konden bijdragen en ze actief betrokken werden bij het proces. De score voor de stelling over betrokkenheid is dit jaar dan ook verder omhooggegaan naar bijna 90 procent. In het komende jaar hoopt YaWorks de scores nog verder te verbeteren en een echte top werkgever voor haar medewerkers te zijn.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!