Wouter Hoeffnagel - 02 juli 2024

Bizzomate scoort hoog in Great Place To Work-onderzoek

Bizzomate, specialist in maatwerk software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, staat dit jaar op de derde plaats in de verkiezing van Best Workplaces van Nederland in de categorie 'Beste Medium Size'-werkgever. Het stijgt twee posities ten opzichte van vorig jaar.

Bizzomate scoort hoog in Great Place To Work-onderzoek image

Anne van der Heide, Happiness Officer bij Bizzomate: “Onze missie was vorig jaar om te gaan voor een hogere plek op deze lijst en dat is gelukt. Met deze derde plaats zijn we nog twee plaatsen gestegen in vergelijking met vorig jaar en mogen we ons met recht frontrunners noemen op het gebied van goed werkgeverschap in Nederland. Daar zijn we ongelooflijk trots op. In het komende jaar zullen we de laatste puntjes op de i zetten om ons werkgeverschap nog verder te verbeteren en die felbegeerde nummer één positie binnen te halen.”

Organisatiecultuur

Bizzomate neemt jaarlijks deel aan de Best Workplaces-verkiezing om over onafhankelijk onderzoek te beschikken onder zijn ruim 70 medewerkers. Alle medewerkers vullen een uitgebreide enquête in van Great Place To Work, de Best Workplaces-organisator die al ruim 30 jaar onafhankelijk onderzoek doet naar de organisatiecultuur van bedrijven.

Werknemers worden bevraagd over de thema’s waarop werkgevers écht het verschil kunnen maken zoals effectief en gedurfd leiderschap, vertrouwen, waarden, innovatiekracht en het maximaliseren van het potentieel van werknemers. Dit jaar vulde 100 procent van de Bizzomate-medewerkers de enquête in, waardoor de uitslag een volledig betrouwbaar beeld geeft van de beleving van alle medewerkers.

Hoe ziet impact eruit?

Deelnemende organisaties kunnen elk jaar ook zelf enkele vragen toevoegen. Dit jaar richtte Bizzomate zich op hoe impact maken eruitziet voor de medewerkers. Van der Heide: “Wat ons echt opviel in het onderzoek, is dat impact maken voor elke medewerker belangrijk is, maar dat het voor iedereen een andere betekenis heeft. De ene medewerker ervaart dat hij veel impact maakt door deel te nemen aan onze MVO-projecten; een ander ervaart impact door mooie applicaties voor een project in de zorgsector te bouwen en weer een ander heeft het gevoel dat hij impact maakt door een collega zo goed mogelijk te helpen. Het is mooi om te zien hoe belangrijk het is voor onze mensen om van waarde te zijn en dit maakt het tot een heel belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur.”

Uit de enquête van afgelopen jaar bleek dat de tevredenheid van de medior consultants, die zo’n 2 tot 5 jaar bij Bizzomate werken, nog verder te verbeteren viel, met name op het gebied van het perspectief op doorgroeimogelijkheden. De organisatie is daarom aan de slag gegaan om deze groep meer duidelijkheid en structuur te bieden over hoe ze kunnen doorgroeien van medior naar senior consultant. Elke consultant maakt nu standaard een groeiplan, het aantal voortgangsgesprekken is verhoogd van twee naar drie en ook de meetbaarheid van de criteria waaraan medewerkers moeten voldoen om door te groeien, is verder geoptimaliseerd.

Medior consultants zijn dit jaar dan ook aanzienlijk positiever. Ze zijn erg tevreden over het feit dat er meer kaders zijn waardoor ze beter weten wat er van hen wordt verwacht, maar waarbij ze tegelijkertijd nog steeds genoeg vrijheid hebben om hun werk op een goede manier, maar naar eigen inzicht te doen. Mede daardoor is Bizzomate dit jaar nog twee plekken gestegen op de Best Workplaces-lijst.

Verbeterpunten

Ook dit jaar zijn er nog een paar kleine verbeterpunten uit het onderzoek naar voren gekomen. Bizzomate gaat in het komende jaar feedbackmomenten vanuit de partners (gidsen) nog consequenter inbouwen en er wordt op gelet nog transparanter te zijn over wat er met feedback wordt gedaan.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!