Wouter Hoeffnagel - 01 juli 2024

Tientallen miljarden voor versterken concurrentiepositie SK Hynix

SK Group investeert tot 2028 103 biljoen won, omgerekend zo'n 69,3 miljard euro, in het versterken van de chipproductie van dochteronderneming SK Hynix. De focus ligt daarbij op kunstmatige intelligentie (AI). De investering moet de Zuid-Koreaanse chipfabrikant helpen de concurrentie voor te blijven.

Tientallen miljarden voor versterken concurrentiepositie SK Hynix image

Dit meldt Reuters op basis van SK Group, het moederbedrijf van SK Hynix. Het is de uitkomst van een recente strategische bijeenkomst bij het bedrijf, die was georganiseerd vanwege de tegenvallende resultaten van chipfabrikant SK Hynix en fabrikant van lithiumaccu's SKie Technology, dat eveneens een dochter is van SK Group.

SK Group wil zijn concurrentievermogen onder meer verbeteren door het verder ontwikkelen van zijn AI-waardenketen. De focus ligt daarbij onder meer op de productie van zogeheten high bandwidth memory (HBM)-chips, AI-datacenters en AI-diensten zoals gepersonaliseerde AI-assistenten.

Bijna 70 miljard voor aanvullende investeringen

Naast de investering van bijna 70 miljard dollar reserveert SK Group ook 80 biljoen won, omgerekend bijna 53,9 miljard euro, voor additionele AI- en chipinvesteringen evenals het het uitkeren van dividend aan aandeelhouders en het stroomlijnen van zijn ruim 175 dochterondernemingen.

De investeringen staan los van al eerder aangekondigde investeringen ter waarde van 90 miljard dollar van SK Hynix in vier nieuwe chipfabrieken in het Zuid-Koreaanse Gyeonggi, in de buurt van de hoofdstad Seoul. Het werk aan deze chipfabrieken moet volgend jaar van start gaan.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!