Witold Kepinski - 02 juli 2024

HeadFirst Group intoduceert Striive opdrachtenplatform

HR-tech dienstverlener HeadFirst Group lanceert het opdrachtenplatform Striive, Het platform helpt professionals nieuwe uitdagingen te vinden, ondersteunt leveranciers bij het matchen van opdrachten met hun talent en staat opdrachtgevers bij in hun zoektocht naar de beste kandidaten. Het platform maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om vraag en aanbod te verbinden. Bovendien biedt Striive diensten aan om professionals volledig te ondersteunen in hun ondernemerschap.

HeadFirst Group intoduceert Striive opdrachtenplatform image

HeadFirst Group gelooft in – en strijd voor – een eerlijke, open arbeidsmarkt waar technologie en human touch hand in hand gaan. In deze ‘next world of work’ neemt Striive de positie in van excellent connector. Het platform brengt jaarlijks meer dan twintigduizend opdrachten bij ruim vijfhonderd toonaangevende organisaties op een plek bij elkaar. Daarmee biedt het laagdrempelig nieuwe carrieremogelijkheden voor professionals, zelfstandig of in loondienst van leveranciers.

Mattijs Wassenburg, Managing Director Digital bij HeadFirst Group, legt uit: “Ons doel met Striive is om alle opdrachten in de markt op één online plek beschikbaar te maken voor alle professionals, ongeacht de contractvorm. Het gebruikersgemak is daarbij enorm belangrijk. We hebben het platform vanaf de basis opnieuw opgebouwd, gebaseerd op duizenden reviews, gebruikersinterviews en data-analyse. Zelfstandig professionals en leveranciers op ons platform hebben vier primaire behoeften: 1) uitdagende opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers, 2) minimale administratieve rompslomp, 3) snelle betaling van facturen en 4) persoonlijk contact wanneer zij dat wensen. Striive vervult de eerste drie behoeften, zodat mijn collega’s meer tijd krijgen voor de vierde: de human touch.”

Innoveren bovenop krachtige basis

Striive neemt een unieke positie in binnen de flexmarkt van de Benelux, maar de ambities reiken verder. HeadFirst Group heeft onlangs de krachten gebundeld met Impellam, wat wereldwijde mogelijkheden biedt. Wassenburg vertelt hierover: “Striive is eenvoudig schaalbaar naar andere landen, wat niet wegneemt dat de voornaamste focus van mijn productteam nu nog ligt op verdere innovatie bovenop de sterke basis. Ons ambitieuze doel is dat gebruikers het contractproces in Striive binnen 15 minuten op een mobiel device kunnen afronden. We hebben de looptijd al met meer dan 50% verkort, maar we blijven doorgaan totdat we ons streven behaald hebben.”

Daarnaast werkt Wassenburg aan de beste matchingservice op basis van AI, gecombineerd met de expertise van de ervaren recruiters van HeadFirst Group. “We hebben al een gebruiksvriendelijke benchmarktool, waarmee professionals hun waarde kunnen vergelijken met vakgenoten. Binnenkort voegen we daar een AI-gestuurde cv-checker aan toe die een fit-gap analyse maakt tussen het cv en de opdracht. Deze innovaties, samen met onder andere diverse verzekeringen en tools voor persoonlijke ontwikkeling, ondersteunen professionals volledig in hun ondernemerschap, zodat zij zich op hun opdracht kunnen richten.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!