Wouter Hoeffnagel - 02 juli 2024

Dijkstra Plastics optimaliseert processen met SAP S/4HANA Cloud

Dijkstra Plastics stapt over op een nieuwe ERP-omgeving gebaseerd op SAP S/4HANA Cloud Public Edition, en aangevuld met diverse andere SAP-cloudoplossingen. Met behulp van de technologie creëert het bedrijf inzicht in de bedrijfsvoering en het optimaliseren van processen. SAP-partner Aiden begeleidt de implementatie.

Dijkstra Plastics optimaliseert processen met SAP S/4HANA Cloud image

Dijkstra Plastics is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De oude ERP-omgeving paste niet meer bij de groeiambities en behoeften van het bedrijf. De ondersteuning liep af en de omgeving was onvoldoende toegerust om verdere groei te faciliteren. Daarnaast waren verschillende bedrijfsprocessen klaar voor verdere automatisering en wilde de producent van kunststof emmers bestaande applicaties beter integreren.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

SAP S/4HANA Cloud biedt Dijkstra Plastics een platform voor de gewenste flexibiliteit en schaalbaarheid. Ook geeft de oplossing realtime inzicht in bedrijfsprocessen. Naast een nieuwe ERP-oplossing omvat het project ook onderdelen van het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) en SAP CX Sales & Service. Met deze oplossingen wil Dijkstra Plastics datagedreven beslissingen mogelijk maken, de klantbeleving verbeteren en de efficiëntie van de klantenservice verhogen.

Een belangrijke doelstelling is het verbeteren van het inzicht in processen. Dijkstra Plastics en Aiden ontwikkelen hiervoor samen een op maat gemaakte Mendix-oplossing. Deze voorziet het ERP-systeem van actuele productie-informatie. Medewerkers op de productieafdeling krijgen hiermee eenvoudig te begrijpen, visuele informatie over de voortgang en planning van het productieproces.

Datagedreven beslissingen

Naast SAP S/4HANA Cloud als robuuste en schaalbare basis, kiest Dijkstra Plastics voor diverse ondersteunende SAP-oplossingen. SAP Analytics Cloud ondersteunt bij het nemen van datagedreven beslissingen, terwijl de SAP Integration Suite bijdraagt aan een naadloze integratie tussen de verschillende oplossingen. De integratie van het klantportaal met de nieuwe ERP-oplossing en de implementatie van SAP CX Sales Cloud en SAP CX Service Cloud, verbetert de klantbeleving en zorgt daarnaast voor een nog effectievere klantenservice. Dankzij dit nieuwe technologieplatform kan Dijkstra Plastics sturen op basis van realtime inzichten en innovaties snel omarmen.

Dijkstra Plastics koos voor Aiden als implementatiepartner vanwege haar uitgebreide ervaring met cloud en cloudgerelateerde oplossingen. Ook was er een goede persoonlijke klik. "Aiden heeft ons in korte tijd laten zien welke mogelijkheden er zijn om te bouwen aan een solide, volledig geïntegreerde ERP-oplossing in de cloud", zegt Karel van den Bos, CFO bij Dijkstra Plastics. "We kijken uit naar een toekomst waarin we ons kunnen concentreren op het realiseren van onze groeiambities, met softwareoplossingen die ons niet alleen faciliteren, maar ook met ons meegroeien."

Theo van Zalen, Managing Director Nederland bij Aiden: “De beginnende samenwerking tussen Dijkstra Plastics en Aiden vormt de basis voor een langdurige relatie. Een waarin we met elkaar gaan bouwen aan een totaaloplossing die past bij de toekomstvisie van Dijkstra Plastics. Het project sluit perfect aan bij onze missie om als IT-partner totaaloplossingen te leveren die meegroeien met onze klanten.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!