Wouter Hoeffnagel - 03 juli 2024

Jelle van der Meulen als CTO aan de slag bij Datakeeper

De 42-jarige Jelle van der Meulen (foto) gaat als Chief Technical Officer (CTO) aan de slag bij Datakeeper. Van der Meulen werkt al ruim 3 jaar bij Datakeeper als ingehuurde Product Manager via Mobiquity aan de slag, en gaat nu onderdeel uitmaken van het managementteam van de organisatie.

Jelle van der Meulen als CTO aan de slag bij Datakeeper image

Datakeeper maakt het mogelijk om snel, betrouwbaar en overzichtelijk data van een consument met een bedrijf te delen. Een consument bewaart zijn eigen data volledig veilig versleuteld op zijn eigen telefoon in de Datakeeper kluis. Dit stelt bedrijven in staat tot het uitvoeren van ID-verificatie, leeftijdsverificatie, financiële check. Datakeeper werkt daarbij met dataminimalisatie, wat betekent dat alleen strikt noodzakelijke data wordt gedeeld. Datakeeper werkt met gevalideerde brondata die direct van de officiële instanties afkomstig zijn of via NFC/OCR technologie direct vanuit het brondocument zoals een paspoort, ID-kaart en rijbewijs.

Van der Meulen: “Er zijn ook apps die als sluis werken. Die sluizen jouw persoonlijke data alleen door. Dus jouw data bewaren om opnieuw te kunnen gebruiken kan daarmee niet. Dat kost veel extra tijd voor de consument omdat dan voor ieder dataverzoek opnieuw de data bij de bronnen opgehaald moeten worden. Daarom hebben wij gekozen voor het kluisprincipe als basis waarbij we heel makkelijk op maat in kunnen stellen dat, als dat nodig is voor een bedrijf, sommige van de data weer even vers opgehaald worden bij de bron. Datakeeper biedt dus zowel de voordelen van een kluis als van een sluis.”

Reis van startup naar scaleup

“Ik heb de reis van kleine startup naar scaleup van Datakeeper de laatste drie jaar meegemaakt. Omdat ik de kracht van Datakeeper ken, ben ik ervan overtuigd dat we een grote groei gaan doormaken. Als we over drie jaar terugkijken en met elkaar zeggen ‘weet je nog, drie jaar geleden waren we nog die scaleup en kijk eens waar we nu staan met een sterk gegroeid professioneel bedrijf’ dan wil ik ook die reis meegemaakt hebben", aldus Van der Meulen.

Leslie Hogeveen, managing director van Datakeeper: “We zijn heel blij dat we Jelle bereid hebben gevonden om CTO te worden. Jelle kan, vanwege zijn betrokkenheid sinds het begin, bijdragen aan de snelheid van ontwikkeling, zonder aan kwaliteit in te boeten. Gezien de snelle en grote groei die we sinds onze zelfstandigheid doormaken is dat cruciaal.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!