Witold Kepinski - 04 juli 2024

Inschrijvingen geopend voor Schneider Electric Sustainability Impact Awards

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt aan dat de inschrijvingen voor de derde editie van de Schneider Electric Sustainability Impact Awards zijn geopend. De awards, die in 2022 werden gelanceerd, eren de bijdrage van het partner-ecosysteem van Schneider Electric aan het creëren van een duurzamere en geëlektrificeerde wereld. Inzendingen zijn mogelijk tot 15 oktober 2024 en de wereldwijde winnaars zullen begin 2025 bekend worden gemaakt.

Inschrijvingen geopend voor  Schneider Electric Sustainability Impact Awards image

De aanvraag- en selectiecriteria weerspiegelen Schneiders geïntegreerde duurzaamheidsbenadering. De focus blijft liggen op inspanningen om elektriciteit te besparen, reduceren en te vervangen. Daarnaast wordt er breder gekeken naar strategische, digitale en decarbonisatie-inspanningen om een Electricity 4.0 toekomst te creëren. Dit omvat het verbeteren van de energie-efficiëntie, het implementeren van digitale hulpmiddelen en technologieën en andere voorbeelden van impact en innovatie. Naast het ontvangen van waardevolle erkenning, profiteren prijswinnaars van wereldwijde zichtbaarheid die kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen.

"Wij geloven dat als innovatie en toewijding samenkomen, we betekenisvolle veranderingen kunnen stimuleren en blijvende impact kunnen creëren. Dit awardprogramma viert de #ImpactMakers die met onvermoeibare passie ambitie omzetten in actie voor een wereld die duurzamer, elektrischer en meer gedigitaliseerd is," aldus Chris Leong, EVP Chief Marketing Officer, Schneider Electric.

Toen zij in 2023 de global award won, zei Global Key Accountmanager Henkel, Pia Oelze: "Deze award belichaamt individuele prestaties, uitstekend teamwork tussen Henkel en Schneider Electric bij het verkennen van oplossingsgerichte duurzaamheidsprogramma's, en de gezamenlijke vooruitgang die we hebben geboekt in het streven naar een betere toekomst."

Momentum

De 2023-editie van het programma ontving meer dan 400 inzendingen uit 60 verschillende landen. Voor de wereldwijde Sustainability Impact Awards werden twaalf bedrijven geselecteerd, die op 3 april 2024 werden aangekondigd op de Schneider Electric Innovation Summit in Parijs.

De 2024 Sustainability Impact Awards zetten het momentum voort van Sustainability initiatief dat is gericht op het versterken van Schneiders uitgebreide partner-ecosysteem om een duurzamere toekomst te realiseren. De meest recente highlight hiervan was de lancering van de Schneider Electric Sustainability School, een gratis educatief hulpmiddel dat wereldwijd beschikbaar is voor bedrijven om hun decarbonisatietraject te versnellen.

Hoe doe je mee?

Aanmelden voor de awards is vanaf vandaag tot 15 oktober 2024 mogelijk (aanmelden kan hier). Alle nominaties en inzendingen worden op de shortlist geplaatst voor de landenprijzen. De winnaars per land worden toegelaten tot de regionale finales, voordat ze in aanmerking komen voor de wereldwijde prijs. De wereldwijde winnaars worden begin 2025 bekendgemaakt.

Gerelateerde bronnen:

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!