Witold Kepinski - 04 juli 2024

Westcon-Comstor wordt distributeur van Nokia drone-in-a-box-oplossing

Westcon-Comstor, technologieleverancier en gespecialiseerde distributeur, heeft vandaag een uitbreiding aangekondigd van zijn langdurige relatie met Nokia, waarmee het de acceptatie van de drone-in-a-box-oplossing van Nokia Drone Networks zal stimuleren door kanaalpartners in staat te stellen te profiteren van het toenemende gebruik van luchtdrones en dronetechnologie in meerdere sectoren.

Westcon-Comstor wordt distributeur van Nokia drone-in-a-box-oplossing image

Op grond van de overeenkomst wordt Westcon-Comstor een erkende distributeur van Nokia Drone Networks in de EU, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore.

Westcon zal de oplossing distribueren via door Nokia gecertificeerde technologieverkopers, systeemintegratoren en dienstverleners. Hierdoor ontstaan ​​voor deze partners kansen om nieuwe klanten te werven en hun bedrijf bij bestaande klanten te laten groeien via cross-sell- en upsell-mogelijkheden.

4G/LTE en 5G connected geautomatiseerde drones kunnen talloze use cases bedienen, van site security, machine inspection, predictive maintenance en environmental sensing, wat resulteert in een positief rendement op investering (ROI) ten opzichte van conventionele methoden. Dit is de reden dat de vraag naar industriële drones aan kracht wint in sectoren zoals havens, olie en gas, mijnbouw, openbare veiligheid, telecommunicatie en nutsbedrijven.

Dronemissies

Volgens schattingen zal de wereldwijde dronemarkt groeien van 26,3 miljard dollar in 2021 naar 54,6 miljard dollar in 2030. Er bestaan ​​talloze toepassingen, waaronder geautomatiseerde dronemissies waarvoor efficiënte gegevensverzameling en veilige overdracht vereist zijn.

Nokia Drone Networks is een CE- en FCC-gecertificeerde kant-en-klare drone-in-a-box-oplossing die speciaal is ontwikkeld voor BVLOS-operaties (Beyond Visual Line of Sight). Deze oplossingen kunnen de operationele kosten verlagen en tegelijkertijd de waarde verhogen door de automatisering van beveiligings- en inspectieworkflows.

Het maakt verbinding via openbare en particuliere 4.9G/LTE- en 5G-netwerken, wat de hoogste betrouwbaarheid voor gebruikers garandeert, terwijl een open API-framework de integratie van applicaties van derden mogelijk maakt, zodat de oplossing uitgebreid kan worden aangepast om de use cases en mogelijkheden uit te breiden.

4G en 5G

"Drones zijn een technologie van de toekomst, met een sterke en groeiende vraag in de openbare veiligheid, slimme steden, bouw, energie en meer", aldus Antony Byford (foto), Vice President of IoT & Collaboration bij Westcon-Comstor . "We zijn enthousiast en vereerd om voort te bouwen op onze strategische relatie met Nokia door zijn toonaangevende drone-in-a-box-oplossing naar een breder publiek van eindgebruikersbedrijven te brengen via onze kanaalpartners in meerdere geografische gebieden."

"Het gebruik van industriële drones en wereldwijde spectrumbeleid om drones te gebruiken binnen 4G- en 5G-netwerken groeit. Deze ontwikkeling versnelt de introductie van Nokia's in Europa gemaakte 5G drone-in-a-box-systeem voor particuliere en openbare 4G/LTE- en 5G-netwerken", aldus Pri Rawal, Global Head of Enterprise Campus Edge Partnerships bij Nokia . "Om te voldoen aan de snelgroeiende vraag, waarderen we het enorm dat Westcon-Comstor toetreedt als Nokia Drone Networks-distributeur in Europa, Oceanië en Azië. Deze belangrijke mijlpaal zal onze landelijke implementatieprojecten helpen en de veiligheid en productiviteit van werknemers in cruciale industrieën zoals mijnbouw en olie en gas bieden."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!