Witold Kepinski - 03 juli 2024

Main neemt Belgische RiskConcile over

Main Capital Partners kondigt de overname aan van een meerderheidsbelang in RiskConcile, een Belgische softwareleverancier van compliance en risk management oplossingen voor de financiële sector. Dit markeert Main's eerste Belgische platform investering en vierde Belgische acquisitie in totaal sinds de opening van het kantoor in Antwerpen in september 2022.

Main neemt Belgische RiskConcile over image

RiskConcile werd in 2015 opgericht door Jan De Spiegeleer en Karl Ottevaere en is snel uitgegroeid tot een toonaangevende softwareontwikkelaar van risico- en regelgevingsoplossingen voor de financiële sector. Het bedrijf biedt een breed scala aan eigen softwareoplossingen voor onder andere PRIIP's, AIFMD Annex IV, Transaction Cost Analysis (TCA), Liquidity stress testing, Solvency en SFDR reporting. Vanuit het hoofdkantoor in Leuven, België, bedient RiskConcile een internationaal klantenbestand van meer dan 100 klanten. Het klantenbestand bestaat uit verschillende toonaangevende vermogensbeheerders, banken, fondsbeheerders, verzekeringsmaatschappijen en fondsdienstverleners met als belangrijkste markten de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk.

Productaanbod

RiskConcile stelt financiële instellingen in staat om hun risk management en compliance processen efficiënt te beheren door middel van cloud-based softwareoplossingen. Volgens hun motto "it’s time to ditch the spreadsheets", biedt het bedrijf een breed scala aan geïntegreerde softwarefunctionaliteiten die schaalbare en betrouwbare oplossingen leveren voor naleving van compliance en risk management. Door het combineren van een sterke industrie expertise, kennis van complexe berekeningen en de nieuwste ontwikkelingstechnologieën, blijft RiskConcile innoveren en toonaangevende producten ontwikkelen.

Samenwerking

Het huidige management team van RiskConcile zal een significant minderheidsbelang behouden en nauw betrokken blijven na de closing. Met Main's expertise in het B2B RegTech domein, zal de beoogde groeistrategie zich richten op verdere productinnovatie, internationale expansie en een klantgerichte aanpak. Daarnaast is RiskConcile goed gepositioneerd als startpunt voor een internationale buy-and-build strategie, gericht op het verwerven van complementaire productfunctionaliteiten en het verder uitbreiden van de internationale aanwezigheid. Door het bundelen van gezamenlijke krachten en expertise is RiskConcile klaar om haar internationale marktpositie verder uit te breiden en innovatieve risk- en compliance oplossingen te blijven bieden aan het groeiende klantenbestand.

Jan De Spiegeleer, Co-Founder en CEO van RiskConcile: "Main's expertise en kennis van de softwaremarkt zal een belangrijke rol spelen bij de toekomstige groei van RiskConcile, dat ons nauw aan het hart ligt. We kijken er enthousiast naar uit om onze voetafdruk in het RegTech domein te verbreden, zowel in termen van geografische expansie als nieuwe producten via onze ontwikkelingspijplijn en add-ons. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor onze bestaande en toekomstige klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Onze klanten kunnen er zeker van zijn dat ze te maken krijgen met dezelfde mensen en serviceniveaus die ze gewend zijn."

Sjoerd Aarts, Managing Partner bij Main, sluit af: "De investering in RiskConcile is van grote strategische waarde voor Main, omdat het onze eerste investering in een Belgisch platform is en actief is binnen het veelbelovende RegTech domein. Gedreven door toenemende regeldruk en een constant evoluerend landschap, zien we RegTech als een substantiële groeimarkt. Samen met het managementteam zijn we enthousiast om onze strategische visie te implementeren die gericht is op productinnovatie, internationalisatie en een selectieve buy-and-build strategie."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!