Witold Kepinski - 03 juli 2024

Bechtle neemt Magnetic Media Network over

Bechtle AG heeft Magnetic Media Network SpA (MMN) voor een onbekend bedrag overgenomen, met hoofdkantoor in Trezzo sull'Adda (bij Milaan) en een tweede vestiging in Roncade (bij Venetië).

Bechtle neemt Magnetic Media Network over image

 De IT-oplossingenleverancier, opgericht in 1989, realiseerde met zijn ongeveer 100 werknemers een omzet van 68,6 miljoen euro in het fiscale jaar 2022/23. Met deze aankoop versterkt Bechtle zijn positie op de Italiaanse markt aanzienlijk. Bechtle direct Italy en MMN bedienen grote ondernemingen, MKB-bedrijven en klanten in de publieke sector en met MMN krijgt Bechtle een Apple Authorised Enterprise Reseller (AAER). Bechtle heeft deze partnerstatus al in Duitsland, waardoor het zakelijke klanten holistische en specialistische oplossingen kan bieden op basis van het volledige scala aan iOS- en Mac-technologieën. In Italië is MMN het eerste en momenteel een van de twee IT-bedrijven die deze status heeft gekregen. Daarnaast werkt MMN nauw samen met andere IT-leveranciers, waaronder Xerox, Lenovo, HP, Dell, Jamf, Cyberoo, Fortinet, Cisco en Microsoft.

Door een bedrijf over te nemen dat zich kenmerkt door uitstekende klantrelaties en een uitstekende reputatie in Italië, blijft Bechtle zijn bereik in heel Europa uitbreiden. MMN is een creatieve oplossingsleverancier die snel de nieuwste technologische ontwikkelingen integreert in zijn portfolio en deze aanvult met innovatieve services.

Apple

Het bedrijf heeft een kantoor in het grootste innovatiecentrum en start-up incubator van Europa op de locatie Roncade en het ontwikkelingsteam bestaat onder andere uit afgestudeerden van de European Apple Developer Academy, die zich toeleggen op het ontwikkelen van bedrijfsrelevante oplossingen met betrekking tot augmented en virtual reality met Apple Vision Pro.

Konstantin Ebert, COO, Bechtle AG: "Met MMN krijgen we een bedrijf dat wordt aangestuurd door zijn opmerkelijke passie voor technologie en dat ongelooflijk creatief en snel is als het gaat om het ontwikkelen van moderne services die ons zullen helpen ons portfolio te laten groeien in deze zeer interessante Europese markt. Bechtle en MMN vullen elkaar perfect aan en zullen hun respectievelijke sterke punten benutten tijdens hun toekomstige samenwerkingen."

Koers

Door akkoord te gaan met de verkoop, willen de oprichters en primaire aandeelhouders van MMN de basis leggen voor verdere Europese groei binnen de Bechtle Group. PierDamiano Airoldi, medeoprichter en CEO en Antonio Poloni, Executive Vice President, blijven in hun functie. "We streven ernaar om in de toekomst bovengemiddelde groei te realiseren met en voor onze klanten. Daarom is Bechtle AG met zijn ambitieuze Europese strategie de beste partner die we ons maar kunnen wensen. De zekerheid en omvang van Bechtle, gecombineerd met de flexibiliteit en innovatieve geest van MMN, vormen de perfecte combinatie om onze toekomstige groeiplannen te realiseren", aldus PierDamiano Airoldi.

Antonio Poloni vervolgt: "Ons vermogen om technologische doorbraken te anticiperen en te stimuleren, heeft ertoe geleid dat we onze inkomsten de afgelopen vier jaar hebben verdubbeld, maar we weten dat het beste nog moet komen, zowel voor ons als bedrijf als voor onze werknemers. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Bechtle perfect bij ons past."

Voor Bechtle betekent de aankoop een verviervoudiging van het aantal werknemers in Italië en een eerste voet aan de grond in de dienstensector van het land. Bechtle is sinds 1998 actief op de Italiaanse markt en heeft momenteel ongeveer 30 mensen in dienst op haar IT e-commerce sites in Milaan en Bolzano.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!