Witold Kepinski - 03 juli 2024

Cognizant Neuro Edge ondersteunt AI aan de edge

Cognizant heeft de lancering aangekondigd van Cognizant Neuro Edge, een nieuw platform in de Cognizant Neuro suite, ontworpen om bedrijven in alle sectoren in staat te stellen kunstmatige intelligentie en generatieve AI aan de edge te benutten.

Cognizant Neuro Edge ondersteunt AI aan de edge image

Edge computing stelt bedrijven in staat om via sensoren en apparaten op hun netwerken toegang te krijgen tot computing power, waardoor de afhankelijkheid van gecentraliseerde servers en de cloud wordt verminderd. Neuro Edge is ontworpen om de volledige waardeketen van edge AI te voeden, van chips en apparaten tot applicaties en implementaties van bedrijfsoplossingen, waardoor het pad naar bedrijfswaarde wordt verkort.

Besluitvorming ondersteunen en diepere inzichten

Het nieuwe platform breidt de Neuro AI-mogelijkheden van Cognizant uit en biedt een hybride Cloud + Edge AI-oplossing die directe besluitvorming ondersteunt en Cloud AI aanvult met diepere inzichten uit longitudinale data. Het industrie-agnostische platform biedt voordelen voor industrieën waar gegevensprivacy, beveiliging en realtime besluitvorming cruciaal zijn.

"Bedrijven omarmen edge computing steeds vaker om de responsiviteit van hun gedistribueerde apparaten te verbeteren en zinvolle inzichten te halen uit de data die ze genereren," aldus Vibha Rustagi , Global Head of IoT and Engineering, Cognizant. "Cognizant Neuro Edge is een krachtig voorbeeld van Cognizant's leiderschap in het ontwikkelen van een nieuwe benadering van het layeren van on-board computing en processing met cloudservices, waarmee bedrijven de weg vrijmaken voor een reeks generatieve AI-gedreven voordelen rondom operationele efficiëntie, kosten- en risicoreductie."

Lees meer details hier.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!