Wouter Hoeffnagel - 05 juli 2024

Böschen versterkt zorgfocus met overname Brightcare

Böschen IT Investments neemt het Almeerse Brightcare over, een aanbieder van ICT-oplossingen voor de zorg. Brightcare, gespecialiseerd in in ICT managed services dienstverlening, zet zijn activiteiten voort als dochteronderneming van Reliance. Het huidige management van Brightcare zal onder leiding van CEO Barteld Hoekman een sleutelrol blijven spelen in de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Böschen versterkt zorgfocus met overname Brightcare image

Brightcare levert geïntegreerde ICT-oplossingen die ontworpen zijn voor het stroomlijnen van zorgprocessen. De focus ligt daarbij op communicatie en samenwerking. Een sleutelcomponent van hun aanbod is de ‘One Device Workplace’, waardoor zorgprofessionals op een veilige manier met slechts één apparaat kunnen werken. Ook zet Brightcare in op Unified Collaboration en Microsoft 365 om de communicatie en samenwerking binnen zorgteams te verbeteren. Brightcare integreert alarmeringssystemen en biedt managed ICT-services voor het onderhoud en beheer van ICT-systemen. Hun beveiligde netwerkoplossingen beschermen patiëntgegevens tegen cyberdreigingen.

Groei versnellen

“In de afgelopen anderhalf jaar heeft Brightcare gezocht naar een partnership dat de ambitie en de middelen biedt om onze groei te versnellen. We zijn zeer tevreden met onze nieuwe samenwerking met Reliance, die ons in staat stelt om onze specialistische diensten als Care Managed Service Provider verder te ontwikkelen. Dit partnership zal niet alleen onze klanten en medewerkers ten goede komen, maar stelt ons ook in staat om nieuwe medewerkers en samenwerkingen nog succesvoller te faciliteren”, aldus Hoekman.

Met circa 50 werknemers ziet Lourens van der Wiel, directeur bij Reliance, een veelbelovende toekomst voor Brightcare. "In een sterk competitieve markt streven wij voortdurend naar ondernemingen die bovengemiddelde waarde toevoegen in een specifieke branche. Reliance ziet in de ICT-zorgsector volop kansen en Brightcare vormt de ideale manier om deze kansen te benutten. Met zijn unieke propositie en een zeer ervaren managementteam sturen we op een nieuwe fase van groei en een centrale rol in de evolutie van zorgtechnologie," aldus Van der Wiel.

Sven Konijn, consultant bij Marktlink, onderstreept het potentieel van deze overname in het licht van de huidige markttrends: "De zorg-ICT-sector ervaart significante groei door een toenemende vraag naar geïntegreerde technologische oplossingen. Ontwikkelingen zoals de digitalisering van patiëntgegevens, telezorgoplossingen en de inzet van kunstmatige intelligentie in de zorg dragen bij aan een efficiëntere en toegankelijkere gezondheidszorg. Böschen speelt slim in op deze trends met de uitbreiding van zijn portfolio door de overname van Brightcare.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!