Redactie - 11 juli 2024

Melexis opent zijn grootste wafer-testlocatie in Maleisië

Melexis opent in de Maleisische stad Kuching zijn grootste wafer-testlocatie tot nu toe. De Belgische chipfabrikant noemt de uitbreiding in Azië-Pacific van groot strategisch belang.

Melexis opent zijn grootste wafer-testlocatie in Maleisië image

Met de nieuwe faciliteit in Maleisië, tussen oostelijke en westelijke markten in, wordt volgens Melexis de logistiek gestroomlijnd en de ecologische voetafdruk verkleind. Bovendien ligt de locatie naast X-FAB’s waferfabriek, een van de belangrijkste leveranciers van Melexis. ‘Daarnaast heeft Kuching een meertalige en vaardige beroepsbevolking, wat de wervingsmogelijkheden verder vergroot’, meldt het bedrijf

Grootste wafer-testlocatie

De Belgische architect Sebastian Mortelmans ontwierp het nieuwe gebouw van vier verdiepingen, in samenwerking met het Maleisische architectenbureau DNA. De faciliteit heeft een grondoppervlakte van 4.500 vierkante meter en is daarmee Melexis’ grootste wafer-testlocatie. Energiebesparende systemen en een zonne-installatie die 30.000 kWh per maand kan opwekken, moeten ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk beperkt blijft.

Melexis gaat op de nieuwe locatie negentig halfgeleider wafer-testapparaten inzetten om geïntegreerde schakelingen (IC’s) te testen. Zo wil het bedrijf verder innoveren in edge-sensoren en edge-drivers voor toepassingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid, robotica en gezondheid.

Inspelen op snelgroeiende vraag

De uitbreiding in Maleisië markeert volgens de chipfabrikant ‘een belangrijke mijlpaal in de 35-jarige reis van het bedrijf om te voldoen aan de groeiende, wereldwijde vraag naar halfgeleiders’. Die vraag zal in het komende decennium naar verwachting verdubbelen.

In samenwerking met Data News

Cyber Future Event Sjoerd de Jong BW Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!