Wouter Hoeffnagel - 11 juli 2024

Thomas Vroon benoemd tot Managing Director van RoboRana Nederland

Thomas Vroon (rechts op de foto) is benoemd tot Managing Director van RoboRana Nederland, gespecialiseerd in procesautomatisatie, data-optimalisatie en AI-integratie. Vroon startte bij de oprichting van het bedrijf in 2020 als Intelligent Automation Consultant en groeide in 2023 via een intern traject door tot Head Of Business And Innovation. In zijn nieuwe functie helpt Vroon de komende jaren de koers van RoboRana Nederland uitstippelen.

Thomas Vroon benoemd tot Managing Director van RoboRana Nederland image

De van oorsprong Belgische automatisatiespecialist RoboRana is sinds 2020 ook actief in Nederland. De lokale tak is mee opgericht door Managing Partner Roel Hoeks (links op de foto) en Intelligent Automation Consultant Vroon. Vroon promoveerde in 2023 tot Head Of Business And Innovation. Na een intern groeitraject, gestimuleerd door de Cronos Groep en versterkt met een ondernemerstraject van de OECO Academy, is Vroon voortaan als Managing Director actief. In deze functie bepaalt hij mede het groeitraject van RoboRana Nederland. De focus ligt daarbij onder meer op automatiseringprojecten in onder meer de bouwsector.

Aan de wieg van RoboRana Nederland

Thomas Vroon studeerde bedrijfskunde en deed zijn eerste ervaring op als accountmanager bij private bank Van Lanschot Chabot. Na een IT-omscholingstraject startte hij bij EsperantoXL als low code applicatie-ontwikkelaar. Daar maakte hij via ervaren collega Roel Hoeks kennis met de robotic process automation software van UIPath. Samen stonden ze aan de wieg van RoboRana Nederland in 2020. De afgelopen jaren hebben ze meerdere klanten in verschillende sectoren weten te overtuigen van de meerwaarde van RoboRana.

“Als consultant kon ik mijn achtergrond in bedrijfskunde en mijn talent voor sales ten volle benutten. Daarnaast kan ik dankzij mijn technische achtergrond oplossingen duidelijk uitleggen, wat helpt bij gesprekken met klanten. Ik ben zeer resultaatgericht en zie veel kansen in nieuwe trends zoals generatieve AI", aldus Vroon.

Ondernemerstraject

Parallel aan zijn carrière bij RoboRana volgde Thomas het ondernemerstraject van de OECO Academy, met een focus op leiderschapstraining en teammanagement. Vroon: "Terwijl Roel nieuwe brede IT-trends volgt en productonderzoek uitvoert, richt ik me voornamelijk op business development en de interne organisatie. Dankzij die tandem deden we in bijna elke sector veel ervaring op”, geeft Thomas Vroon aan.

Hoeks: “Thomas is een gedreven en ambitieus persoon die langdurige relaties met klanten nastreeft. In combinatie met zijn technische achtergrond is hij een waardevolle schakel voor onze klantenrelaties. Hij zal nu de hoofdverantwoordelijkheid dragen voor zowel business development als HR."

“Ambitieuze jonge medewerkers zoals ik krijgen zo kansen om op professioneel en persoonlijk vlak te groeien. Dat wil ik zeker mee blijven promoten”, besluit Vroon.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!