Wouter Hoeffnagel - 11 juli 2024

Eddy Willems benoemd tot COO van Clean Software Alliance

Eddy Willems (foto) is benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van de Clean Software Alliance (CSA). Deze alliantie richt zich klantvriendelijke gebruiken binnen het distributie-ecosysteem voor software.

Eddy Willems benoemd tot COO van Clean Software Alliance image

Aanbiedingen van software-producten moeten helder zijn voor de gebruiker. Ook mag software mag niet zomaar veranderingen in computers doorvoeren, zonder dat de gebruiker daarvoor toestemming geeft. De gebruiker moet dan ook altijd volledig 'in control' zijn. De CSA zet zich hiervoor in.

Daarbij is speciale aandacht voor de zoekindustrie. De CSA pleit voor zelfregulering voor het waarborgen van de duurzaamheid en groei van de zoekindustrie. Dat moet vooral door een positieve gebruikerservaring te bieden en tegelijkertijd kwaliteitsverkeer voor adverteerders te garanderen.

Professionaliseren en meer zichtbaarheid geven

Willems meldt in een toelichting: "Mijn taak is om deze organisatie verder te professionaliseren en ze meer zichtbaarheid te geven. De CSA is voorvechter van duurzame, consumentvriendelijke praktijken binnen de softwaredistributie zowel in bij consumenten als in de zakelijke markt."

Willems gaat zich parttime richten op zijn functie bij CSA, en blijft daarnaast ook actief als Security Evangelist bij G DATA CyberDefense.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!