Wouter Hoeffnagel - 11 juli 2024

AMD lijft Finse Silo AI in

AMD neemt het Finse Silo AI over, dat zich richt op de ontwikkeling van op maat gemaakte AI-modellen, -platforms en -oplossingen voor klanten. AMD betaalt 665 miljoen dollar voor het AI-bedrijf.

AMD lijft Finse Silo AI in image

Met de overname wil AMD zijn portfolio zijn strategie ondersteunen om end-to-end AI-oplossingen te leveren op basis van open standaarden en in samenwerking met het wereldwijde AI-ecosysteem. Silo AI beschikt over een team van AI-wetenschappen en -specialisten die veel ervaring hebben met het ontwikkelen van AI-modellen voor onder meer klanten actief op het gebied van cloud, embedded computing en endpoint computing.

AI integreren en opensource LLM's

Silo AI is gevestigd in het Finse Helsinki en is actief in zowel Europa als Noord-Amerika. Het bedrijf ontwikkelt AI-gebaseerde oplossingen die klanten helpen AI snel te integreren in hun producten, diensten en processen. Onder meer Allianz, Philips, Rolls-Royce en Unilever zijn klant. Ook creƫert Silo AI opensource meertalige large language modellen (LLM's) op AMD-platforms, zoals Poro en Viking.

Als onderdeel van de overname treedt het team van Silo AI toe tot de AMD Artificial Intelligence Group. Het team komt onder leiding te staan van Silo AI-CEO en -medeoprichter Peter Sarlin. AMD verwacht de overname in de tweede helft van 2024 af te ronden. Meer informatie is hier beschikbaar.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!