12 juli 2024

De strategische rol van technologiepartner

In de IT-wereld zijn partnerships cruciaal voor groei en innovatie. Bedrijven werken samen om geavanceerde technologieën en oplossingen aan te bieden, waarbij de combinatie van expertise en middelen hen in staat stelt hun concurrentiepositie te versterken en hun klanten efficiënter te bedienen met op maat gemaakte en toekomstbestendige oplossingen. Door samen te werken, kan technologische vooruitgang snel worden vertaald naar praktische toepassingen, wat leidt tot duurzame waardecreatie en meer klanttevredenheid.

De strategische rol van technologiepartner image

Authentieke en transparante samenwerking

De samenwerking tussen partners moet zo veel mogelijk transparant en authentiek zijn. Door duurzame relaties met partners op te bouwen, kan er effectief en innovatief worden samengewerkt. Het doel is om gezamenlijk technologie en toegevoegde waarde te leveren voor de klant. Door de kennis van het IT-ecosysteem te combineren met de technologie van DataCore, zijn partners in staat om de juiste oplossingen op het juiste moment te bieden.

Naast het leveren van al bestaande oplossingen, maken korte communicatielijnen en intensieve samenwerking het mogelijk om klanten te voorzien van nieuwe, innovatieve producten en diensten. De kracht van samenwerking ligt in het maatwerk dat perfect aansluit op de behoeften en eisen van de klant. Dit helpt hen om risico’s te minimaliseren en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking die DataCore heeft met Dell Technologies, waarbij energie-efficiënte oplossingen worden ontwikkeld door voorheen onbenutte capaciteit optimaal te benutten. Dit maakt de oplossingen niet alleen innovatief, maar ook milieuvriendelijk en kostenefficiënt.

De introductie van producten en diensten in een bepaald segment kan bovendien leiden tot standaardisatie bij andere klanten in dezelfde sector. Dit geldt vooral in markten zoals logistiek, waar DataCore-oplossingen al breed zijn geaccepteerd. Dankzij de merkonafhankelijke en compatibele software blijven organisaties vaak levenslang klant.

Een luisterend oor voor partners en klanten

Luisteren naar partners en klanten is een kernstrategie om klantgerichtheid te verbeteren. Maak werk van het regelmatig verspreiden van enquêtes en richt een speciale afdeling in voor klantsucces om zo waardevolle feedback te verzamelen. Zo kunt u blijven inspelen op de behoeften van partners en klanten. Het benutten van gezamenlijke expertise vindt plaats door certificeringsprogramma’s, die intensieve training en certificering van partners omvatten.

Frequente updates over ontwikkelingen in de markt zorgen, in samenwerking met de partners, voor een community waarin ervaringen continu worden uitgewisseld. Dit zorgt voor behoud van relevantie en biedt partners tools om te navigeren in de complexiteit van moderne beheeromgevingen. Door samen te werken, te blijven innoveren met klanttevredenheid als uitgangspunt, kunnen zowel u als uw partners zich aanpassen aan de steeds veranderende IT-wereld.

DataCore Days op 3 en 4 oktober in Menton (Frankrijk)

Samen met partners geeft DataCore vorm aan de toekomst van dataopslag en -beheer. Partners en potentiële partners zijn van harte welkom op de DataCore Days op 3 en 4 oktober 2024 in Menton, Frankrijk, voor de uitwisseling van kennis en strategieën. Kijk hier voor meer informatie.

Door Ekrem Koç, Sales Director Benelux en Turkije bij DataCore

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!