Wouter Hoeffnagel - 12 juli 2024

Benelux-team BioBuddy wint tech-talentenprogramma Huawei

Huawei maakt de resultaten bekend van het Europese Seeds for the Future project 2024. Na een week van activiteiten van 1 tot 5 juli in het Italiaanse Rome zijn nu de winnaars bekend gemaakt. BioBuddy, een team uit de Benelux bestaande uit Nederlandse en Belgische studenten, is uitgeroepen tot regionale winnaar van het Europese programma. BioBuddy gaat deelnemen aan de wereldwijde Tech4Good-competitie in China in 2025.

Benelux-team BioBuddy wint tech-talentenprogramma Huawei image

In een pitch presenteerden studenten met concepten voor nieuwe bedrijven met een focus op ‘Tech4Good’. Tijdens een speciale prijsuitreiking werd BioBuddy, bestaande uit vier Nederlandse studenten en één Belgische student, erkend als een van de twee winnende teams uit Europa. Het andere winnend team was Anaphero uit Ierland, en de People's Choice Award ging naar Nordic Shine uit Finland. De twee winnende Europese teams zullen in januari 2025, samen met teams uit andere continenten, strijden om de internationale titel in Shenzhen op het hoofdkantoor van Huawei in China.

From Poop to Power

Het winnende concept van BioBuddy, genaamd 'From Poop to Power', richt zich op het verzamelen van koeienmest in India en het omzetten ervan in energie en kunstmest. BioBuddy werd geïnspireerd door recente ontwikkelingen, zoals de opkoop door de overheid van de Nederlandse landbouwsector, die de urgentie van de aanpak van methaanemissies in de landbouw benadrukten.

145 topstudenten uit 23 Europese landen kwamen op het event samen. Zij streden in meer dan 20 teams tegen elkaar. Seeds for the Future, dat in 2008 van start ging, heeft wereldwijd 2,2 miljoen studenten aan zich weten te binden en heeft als doel jongeren te inspireren voor een loopbaan in de ICT-sector en technisch talent aan te moedigen. Het programma loopt al 11 jaar in de Benelux en heeft meer dan 200 lokale studenten bereikt.

Workshops, paneldiscussies en inzichten

De editie van dit jaar bestond uit workshops, paneldiscussies en inzichten van experts uit de industrie en de academische wereld. Studenten konden verschillende carrièrepaden in de technologie verkennen, hun begrip van innovatie, digitalisering, duurzaamheid en ondernemerschap verdiepen, hun digitale vaardigheden verfijnen en bijdragen aan het opbouwen van een sterke, ondersteunende gemeenschap die zich inzet voor een digitaal en intelligent Europa.

Senior Vice President van Huawei Europe, Radoslaw Kedzia, benadrukte: "Het cultiveren van ICT-talent is crucialer dan ooit nu we ons een weg banen door de complexiteit van het digitale tijdperk. Europa staat in de voorhoede van de technologische vooruitgang en het is noodzakelijk dat we investeren in de opleiding en ontwikkeling van onze jonge professionals. Door hun vaardigheden te koesteren en hen de juiste hulpmiddelen en kansen te bieden, zorgen we ervoor dat Europa een leider blijft in het wereldwijde digitale landschap.”

Meer informatie over Seed for the Future is hier beschikbaar. 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!