Witold Kepinski - 14 juli 2024

Kipu Quantum neemt quantum computing-platform over dat is gebouwd door Anaqor AG

Kipu Quantum, een quantumsoftwarebedrijf, heeft de overname aangekondigd van PlanQK, het Duitse quantumcomputerplatform dat met succes is gebouwd en gecommercialiseerd door Anaqor AG. Samen met het platform sloten belangrijke leden van het team van experts zich aan bij Kipu Quantum om het voortouw te nemen bij het toegankelijk maken van bruikbare quantumcomputers voor organisaties van alle omvang, waaronder industriële, academische en overheidsorganisaties. Deze slimme zet volgt op Kipu Quantum's succesvolle tweede afsluiting van € 11,4 miljoen van de seedfinancieringsronde onder leiding van HV Capital en DTCF eind 2023.

Kipu Quantum neemt quantum computing-platform over dat is gebouwd door Anaqor AG image

Het beproefde en door de sector erkende PlanQK-platform met een voortdurend groeiend quantum-ecosysteem van meer dan 100 organisaties verbetert de toegankelijkheid van quantumcomputing in verschillende sectoren en bedient een breed scala aan gebruikers van bedrijven zoals BASF, DB Systel GmbH, T-LABS en TRUMPF.

De overname zal de commercialisering van Kipu's applicatie- en hardwarespecifieke algoritmen drastisch versnellen, als services via het PlanQK-platform. Hierdoor krijgen organisaties moeiteloos toegang tot de integratie van quantumoplossingen in hun bestaande processen.

Door hun krachten te bundelen, gaan Kipu Quantum en het PlanQK-team de toegankelijkheid van quantumcomputing in verschillende sectoren, waaronder farmaceutica, chemie, logistiek en financiën, aanzienlijk verbeteren. Zo kunnen deze sectoren sneller quantumvoordeel behalen, aldus betrokken partijen,

Strategische integratie voor versnelde groei

Daniel Vol , CEO van Kipu Quantum, verklaarde: "De enorm gecomprimeerde algoritmen van Kipu Quantum maken het mogelijk om de huidige quantumprocessoren in meerdere sectoren te gebruiken om problemen van industriële omvang op te lossen, zonder dat we tien jaar hoeven te wachten op enorme quantumcomputers. Ons werk met klanten als BASF, DLR en MasOrange heeft aangetoond dat dit haalbaar is. Door onze toonaangevende algoritmeservices toegankelijk te maken via het PlanQK-platform, worden onze mogelijkheden beschikbaar voor een veel breder publiek."

Michael Falkenthal, hoofdarchitect van het PlanQK-platform: "Door onze diepgaande technische expertise en sterke punten te combineren met Kipu Quantum, streven we ernaar om ongeëvenaarde waarde te leveren en de toegang tot quantum computing-mogelijkheden sneller te versnellen dan verwacht. PlanQK blijft een open, community-gedreven platform, versterkt door onze partnerschappen en onderzoeksinitiatieven om alle quantum-innovatoren te ondersteunen. Samen zullen we naadloze integratie van quantumoplossingen in bestaande organisatieprocessen faciliteren, waardoor het bereik en de toepassing van geavanceerde quantumtechnologieën aanzienlijk worden vergroot."

Enrique Solano, medeoprichter en Chief Visionary Officer van Kipu Quantum benadrukte: "We zijn verheugd om het eliteteam van PlanQK te verwelkomen, waarmee we onze capaciteiten versterken. We delen de missie om een ​​eerste demonstratie van kwantumvoordeel te bereiken. We waarderen de unieke kwaliteiten en talenten die onze nieuwe collega's meebrengen om deze missie tegen 2026 te bereiken. Samen zijn we hier om geschiedenis te schrijven en zo snel mogelijk bruikbare kwantumcomputing te maken."

Tijdperk van bruikbare quantum computing

Alexandra Beckstein, CEO en medeoprichter van QAI Ventures, wiens in Zwitserland gevestigde acceleratorprogramma KIPU in 2023 afstudeerde, merkte op: "We waarderen de strategische zet om het PlanQK-platform te verwerven ten zeerste. Dit bevestigt Kipu's toewijding aan het tijdperk van bruikbare quantumcomputing en positioneert het bedrijf als koploper. Hun innovatieve methoden zullen het vermogen om quantumoplossingen met een hoge impact te leveren verbeteren en aanzienlijke vooruitgang in complexe, real-life computationele processen stimuleren. We zullen hun reis naar bedrijfsrelevante quantumcomputing blijven ondersteunen."

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!