Redactie - 12 juli 2024

NATO Integrated Cyber ​​Defence Centre - NICC ziet het licht

De NAVO-bondgenoten zijn overeengekomen een nieuw centrum op te richten om beter beschermd te zijn tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen.

NATO Integrated Cyber ​​Defence Centre - NICC ziet het licht image

Het NATO Integrated Cyber ​​Defence Centre (NICC) zal de bescherming van NAVO- en geallieerde netwerken en het gebruik van cyberspace als operationeel domein verbeteren. Het centrum zal NAVO-militaire commandanten informeren over mogelijke bedreigingen en kwetsbaarheden in cyberspace, waaronder privé-bezit van civiele kritieke infrastructuren die nodig zijn om militaire activiteiten te ondersteunen.

Het centrum zal burger- en militair personeel van de hele NAVO Enterprise, geallieerde landen en experts uit de industrie samenbrengen. Het zal geavanceerde technologieën inzetten om ons situationeel bewustzijn in cyberspace te vergroten en de collectieve veerkracht en verdediging te verbeteren.

Cyberspace

In overeenstemming met de gedeelde waarden en internationale verplichtingen van de bondgenoten zal het Centrum een ​​op normen gebaseerde, voorspelbare en veilige benadering van cyberspace bevorderen.

Het Centrum zal gevestigd zijn in het strategische militaire hoofdkwartier van de NAVO in SHAPE in België. Details over de structuur en functies van het Centrum zullen in de komende maanden worden ontwikkeld.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!