Witold Kepinski - 16 juli 2024

TomTom tekent langetermijnovereenkomst met Microsoft

TomTom (TOM2), de specialist in locatie technologie, heeft aangekondigd dat het de samenwerking met Microsoft verdiept en uitbreidt.

TomTom tekent langetermijnovereenkomst met Microsoft image

De kaarten en verkeersgegevens van TomTom zullen locatiegebaseerde diensten aandrijven in de oplossingen van Microsoft, waarmee dagelijks honderden miljoenen mensen en organisaties worden bereikt. 

Voorkeurscloudprovider

De bedrijven gaan nauw samenwerken om innovaties op de markt te brengen, waaronder producten met geïntegreerde AI. Daarnaast bevestigt TomTom opnieuw Microsoft Azure als zijn voorkeurscloudprovider. De partijen kondigen verder aan:

  • TomTom’s kaarten en verkeersinformatie zullen Microsoft Azure Maps, Bing, Microsoft Power BI en Microsoft 365 aandrijven tot het einde van dit decennium.
  • TomTom sluit een overeenkomst met Microsoft om TomTom-producten te voorzien van AI en gezamenlijke go-to-market initiatieven te lanceren in automotive, logistiek en mobiliteit.
  • Microsoft verleent licenties aan de nieuwe TomTom Orbis Maps en is begonnen met de uitrol van TomTom's verkeersdienst op basis van de nieuwe kaarten over wereldwijde markten.
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!