Witold Kepinski - 16 juli 2024

Marion Hermans Chief Innovation Officer/unitdirecteur Innovatie en Vernieuwing bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding

Marion Hermans wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot Chief Innovation Officer (CInO) en tevens unitdirecteur Innovatie en Vernieuwing bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Marion Hermans Chief Innovation Officer/unitdirecteur Innovatie en Vernieuwing bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding image

Marion is op dit moment directeur Strategie & Cybersecurity bij DICTU bij het ministerie van EZK. Daarvoor was zij directeur IT Services bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Marion volgde onder andere de opleiding Bedrijfskundige Informatica aan de HEAO en Strategisch Management aan Nyenrode Business Universiteit.

De Chief Innovation Officer (CInO) heeft als doel de innovatiekracht op het gebied van informatiehuishouding en openbaarheid te versterken. Als eindverantwoordelijke van de unit Innovatie en Vernieuwing zorgt zij voor de vertaling van de strategische richting naar productontwikkeling, innovatie en vernieuwing. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de (door-)ontwikkeling van informatiehuishoudingstools en -technieken en de professionaliteit en kwaliteit van de adviseurs Informatiehuishouding van de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding (RvIHH). Ook de ontwikkeling van nieuwe tools of aanpassingen in de dienstverlening inclusief het tactisch leveranciersmanagement behoren tot haar verantwoordelijkheid.

De CInO stuurt de doorvertaling van de, door de Unit Strategie en Kennis, bepaalde strategie van de RvIHH aan en heeft een belangrijke externe oriëntatie in het Rijksbrede speelveld en naar de markt, de wetenschap en de onderwijssector. De CInO werkt binnen politieke en en ambtelijke kaders/beleid op het gebied van digitalisering en informatiehuishouding (Wet Open Overheid en Archiefwet). De CInO geeft leiding aan afdelingshoofd Projecten en Programma’s, afdelingshoofd Advies, en het opleidingsinstituut (Campus in opbouw) van de RvIHH.

Maatschappelijk belang

Marion Hermans: “Enthousiast over de ambitie van de organisatie, de gewenste verandering en de enorme digitaliseringsopgave voor de informatiehuishouding van het Rijk met groot maatschappelijk belang, ga ik met veel plezier deel uitmaken van het nieuwe directieteam van RvIHH. Digitalisering is mijn vak. Het is mijn passie om te professionaliseren door de strategische doelstellingen in de praktijk te brengen. Ik verheug me erop om me samen met veel gemotiveerde collega’s te gaan verdiepen in de behoefte van onze klanten, te adviseren over de best passende oplossingen en vooral uit te werken hoe we samen met alle relevante partijen binnen en buiten de overheid van betekenis kunnen zijn. Met lef, energie, transparantie en vakkundigheid samen resultaten boeken. Dat is wat mij drijft. Vernieuwen en veranderen gaat altijd met vallen en opstaan. Zo’n veranderreis is nooit simpel, maar wel heel leuk. Daar ga ik me met al mijn ervaring in zowel de private als de publieke sector enorm voor inzetten. Ik zie uit naar de samenwerking met alle nieuwe collega’s!”

Dany Venema, CEO Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding: “Ik denk dat ik als CEO van de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding blij mag zijn met de komst van Marion. Een ervaren collega die enthousiast en met veel energie de ambitie voor onze nieuwe organisatie kan uitdragen. Door haar agile manier van werken maakt zij een resultaatgerichte en rolvaste indruk. In de gesprekken die gevoerd zijn, kwam goed naar voren dat zij kijkt naar mensen, teamontwikkeling, dienstverlening én de veranderende organisatie. In de relatie met CEO, CIO, CFO en COO zijn dit belangrijke aanknopingspunten om van de veranderende organisatie een succes te maken. Marion is dus meer dan van harte welkom om ons directieteam te gaan versterken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!