Witold Kepinski - 16 juli 2024

Boek: "Waar is je online kantoor?"

In een wereld waar hybride werken steeds meer de norm wordt, lanceert Kristian Esser (foto), een vooraanstaand specialist in digitale samenwerking, zijn nieuwste boek: "Waar is je online kantoor?". Dit boek is niet zomaar een handleiding; het is een diepgaande verkenning van hoe we onze samenwerking op afstand kunnen aanscherpen om te voldoen aan de eisen van de moderne, digitale wereld.

Boek: "Waar is je online kantoor?" image

"Waar is je online kantoor?" gaat verder dan de oppervlakkige tips voor online vergaderen en e-mailbeheer. Het boek ontleedt de essentie van wat het betekent om samen te werken in een digitale omgeving en bouwt het concept van een 'online kantoor' opnieuw op. Esser benadrukt dat succesvolle digitale samenwerking steunt op drie pijlers: de juiste mindset bij leiders, ondersteunende processen die verder gaan dan basis digitale communicatie, en de implementatie van effectieve technologie.

Een van de meest onderscheidende aspecten van het boek is de nadruk op het creëren van een online kantoor dat niet alleen functioneel is, maar ook de aandacht, creativiteit en samenwerking bevordert. Esser stelt dat hybride werken een win-win situatie kan zijn, waarbij bedrijven hun resultaten zien stijgen en medewerkers de flexibiliteit krijgen die ze wensen.​

Doelgroep​

Dit boek is essentieel leesvoer voor iedereen die betrokken is bij het vormgeven van de toekomst van werk, van bedrijfsleiders en managers tot HR-professionals en IT-specialisten. Het is ook bijzonder relevant voor teams die streven naar een effectievere manier van samenwerken in een hybride of volledig online omgeving.

Feedback

Feedback van geciteerde personen zoals Rogier Schmit (voorheen T-Mobile) en Menno van Leeuwen (voorheen ABN-AMRO) benadrukt de noodzaak om digitale samenwerking niet als een vervanging, maar als een verrijking van traditioneel werken te zien. Esser's benadering om e-mailgebruik kritisch te bekijken en te pleiten voor betere digitale alternatieven, toont aan dat het boek praktische oplossingen biedt voor veelvoorkomende valkuilen in de digitale communicatie.

Conclusie​

Met "Waar is je online kantoor?" biedt Kristian Esser een frisse, diepgaande kijk op digitale samenwerking die verder gaat dan de basis. Het boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in het optimaliseren van hun online kantoor en het bevorderen van een cultuur van innovatie, efficiëntie en tevredenheid in het digitale tijdperk.

Voorwoord van Martijn Aslander

Over online samenwerken is sinds de coronapandemie al veel geschreven. Vaak ligt de nadruk op welke tools te gebruiken en de bijbehorende etiquette. Wat veel organisaties, en vooral de leidinggevenden, vaak proberen, is de fysieke werkelijkheid naar het scherm te brengen. Ook online samenwerken blijft mensenwerk, maar het vergt een andere benadering en een andere mindset.

Kristian heeft dit zeer bruikbare boek geschreven vanuit een enorme schat aan ervaring. Waar bevindt zich je kantoor als het virtueel is? Welke elementen uit de fysieke kantooromgeving kun je meenemen naar de virtuele wereld? En welke moet je achterlaten of wezenlijk aanpassen? De traditionele hiërarchische structuur werkt eigenlijk niet zo goed in de virtuele wereld. Je hebt een meer community-achtige aanpak nodig. Het woord ‘community’ is afgeleid van ‘communal’, wat ‘gezamenlijk’ betekent. Gezamenlijk werken aan een online kantoor is iets waar Kristian veel ervaring mee heeft. De toekomst van organisaties zal veel meer gebaseerd zijn op samenwerking. Daar is geen ontkomen aan, vooral als je kijkt naar de behoeften van de jongere generaties die nu de arbeidsmarkt betreden. Technologie speelt hierin een geweldige rol.

Welke spel- of gedragsregels horen daarbij? Waar kun je op rekenen? Wat zijn de valkuilen? En waar begin je überhaupt? Dit boek is een waardevolle en prachtige aanvulling op wat er al geschreven is over hybride werken en de post-corona werkplek. En het is hard nodig. Er zijn nogal wat botsende waarden tussen de meer klassiek geschoolde managers, die behoefte hebben aan controle en de medewerkers die ruimte nodig hebben om op hun eigen manier waardevol te zijn in hun functie. Na het lezen van dit boek zullen die werelden ongetwijfeld dichter bij elkaar komen. Veel leesplezier!

Meer informatie over "Waar is je online kantoor?" is hier beschikbaar. 

Fotografie luckylois.nl

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!