Wouter Hoeffnagel - 17 juli 2024

DataCore haalt 60 miljoen dollar op bij investeerders

DataCore Software haalt 60 miljoen dollar op bij investeerders. De investeringsronde is geleid door Vistara Growth, dat flexibel groeikapitaal beschikbaar stelt aan technologiebedrijven. DataCore wil met behulp van het opgehaalde geld de operationele flexibiliteit uitbreiden, en zo voldoen aan de veranderende eisen van moderne omgevingen en infrastructuur.

DataCore haalt 60 miljoen dollar op bij investeerders image

Nu de hoeveelheden data, de complexiteit van de infrastructuur en het aantal cyberdreigingen toenemen, worstelen organisaties met uitdagingen op het gebied van datamanagement. DataCore wil met de inbreng van nieuw kapitaal zijn suite van opslagoplossingen uitbreiden, gericht op het verbeteren van de infrastructuur en de veerkracht van gegevens.

Complexe workflows stroomlijnen

De investering stimuleert de integratie van AI-technologie, waardoor organisaties bruikbare inzichten verkrijgen en complexe workflows stroomlijnen met slimme automatisering. Bovendien zal de voortdurende focus op cybersecurity frameworks DataCore-klanten helpen zich te wapenen tegen evoluerende dreigingsvectoren, waardoor ze over robuustere dataprotectie beschikken.

John O’Donoghue leidde de investering voor Vistara Growth. O’Donoghue licht toe: “Als pionier op het gebied van storage en infrastructuur bevindt DataCore zich in een goede positie om te profiteren van de toenemende hoeveelheid data die wordt gegenereerd door digitale transformaties. We hebben met eigen ogen gezien dat de klanten van DataCore vertrouwen op hun flexibele, leverancieronafhankelijke oplossingen voor kritieke storage-workflows met hoge beschikbaarheid en we zijn verheugd om samen te werken aan hun volgende groeifase. DatacCore's staat van dienst in het leveren van geavanceerde infrastructuuroplossingen wordt ondersteund door 25 jaar research and development en innovatie, versterkt door strategische overnames.”

'Meer waarde bieden door samenwerking en innovatie'

“Deze financiering markeert een nieuw hoofdstuk in onze toewijding aan onze klanten en partners, waardoor we meer waarde kunnen bieden door samenwerking en innovatie”, zegt Dave Zabrowski (foto), CEO van DataCore Software. “Met de steun van Vistara Growth zijn we klaar om de ontwikkeling van intelligente en veerkrachtige opslagoplossingen te versnellen. We willen niet alleen de huidige uitdagingen op het gebied van data aanpakken, maar ook de weg vrijmaken voor toekomstige ontwikkelingen. Het doel is om organisaties te voorzien van de tools die ze nodig hebben om te gedijen in een steeds complexer digitaal landschap, waarbij we hen stimuleren in het behalen van successen en in het creëren van duurzame impact op de lange termijn.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!