Wouter Hoeffnagel - 17 juli 2024

CNAPP van SentinelOne beschikbaar in Europa

SentinelOne, speler op het gebied van AI-aangedreven beveiliging, maakt Singularity Cloud Native Security algemeen beschikbaar in de Europese Unie (EU). Het cloud-native applicatiebeschermingsplatform (CNAPP) wordt geleverd vanuit de availability zone van SentinelOne in Frankfurt.

CNAPP van SentinelOne beschikbaar in Europa image

CNAPP biedt cloudbeveiliging en pakt AVG-problemen aan, zoals data residency en het meten van compliance. Organisaties krijgen hiermee meer mogelijkheden hun public cloud-activiteiten te beveiligen, van ontwikkeltijd tot runtime.

Gebouwd op het Singularity Platform

Singularity Cloud Native Security is gebouwd op het Singularity Platform van SentinelOne en is een agentless CNAPP dat geverifieerde exploiteerbare problemen levert in plaats van ruis. Het platform automatiseert het 'red-teamen' van geïdentificeerde problemen, waardoor securityspecialisten zich kunnen concentreren op de belangrijkste aandachtspunten.

Alle cloudbeveiligingstelemetrie van een organisatie wordt naar het Singularity Data Lake gestuurd. Hier geeft de eigen AI van SentinelOne bruikbare inzichten en stroomlijnt zowel onderzoeken als responsacties. Zo kunnen teams snel handelen en aanvallen stoppen voordat ze plaatsvinden.

Singularity Cloud Native Security detecteert niet alleen dreigingen, maar biedt hiertegen ook bescherming. Het combineert hiervoor de kracht van een agent met de snelheid en breedte van agentless security. “Bij SentinelOne begrijpen we de unieke uitdagingen bij het beveiligen van cloud-omgevingen en onze oplossingen zijn speciaal gebouwd om deze te overwinnen”, zegt Ely Kahn, Vice President Product Management, Cloud Security bij SentinelOne. “De uitrol van Singularity Cloud Native Security in Europa laat onze toewijding zien om klanten te voorzien van technologie waarmee ze hun verdediging kunnen versterken en kunnen voldoen aan de strikte wettelijke verplichtingen waarmee ze worden geconfronteerd.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!