Redactie - 19 juli 2024

IGEL verdiept samenwerking met Microsoft

IGEL, aanbieder van een veilig besturingssysteem voor endpoints, heeft de samenwerking met Microsoft uitgebreid. Hierdoor kunnen Windows-klanten nu profiteren van nieuwe integraties en verbeteringen. IGEL introduceert IGEL OS ondersteuning voor Windows 365 Frontline, nieuwe functionaliteiten voor Microsoft Intune en native support voor Microsoft Azure Stack HCI.

IGEL verdiept samenwerking met Microsoft image

IGEL en Microsoft introduceren de volgende nieuwe ontwikkelingen om Windows-omgevingen beter te ondersteunen:

  • Windows 365 Frontline-ondersteuning. Aan het IGEL-besturingssysteem is nieuwe multi-user ondersteuning voor Windows 365 Cloud PC’s toegevoegd. Medewerkers in de zorg, werknemers die in ploegendiensten werken of andere eerstelijnsmedewerkers kunnen hun cloud pc’s rechtstreeks vanuit IGEL OS aansluiten op Windows 365 Frontline. Dit vereenvoudigt de adoptie van Windows 365 Frontline en geeft werknemers in ploegendiensten en parttimers de flexibiliteit om productief vanaf elke locatie te werken, zonder de beperkingen van gedeelde fysieke apparaten.

  • Verbeterde Intune-ondersteuning. Dankzij de nieuwe Intune app voor IGEL OS kunnen IT-administrators de IGEL-apparaten vanuit Intune bekijken en beheren.Via de Microsoft Entra ID Conditional Access-ondersteuning kunnen bedrijven, die IGEL OS op endpoints draaien en die beheren met Intune, meer controle krijgen over hun beleid en betere beveiliging realiseren.

  • Azure Virtual Desktop voor Azure Stack HCI-ondersteuning. Klanten die IGEL OS gebruiken, werken rechtstreeks met Azure Virtual Desktop voor Azure Stack HCI. IGEL biedt klanten voordelig toegang tot VDI. Dit geldt specifiek voor klanten die willen profiteren van de voordelen van Azure Virtual Deskop die op locatie draait via hyper converged infrastructure hardware.

“IGEL zet haar strategische relatie met Microsoft voort door gezamenlijk te innoveren. Klanten kunnen hierdoor de productiviteit van eindgebruikers verhogen en tegelijkertijd de beveiliging en efficiëntie van de onderneming verbeteren”, zegt Klaus Oestermann, CEO van IGEL. “Door onze dienstverlening voor het Microsoft-portfolio uit te breiden, benadrukken we de waarde van IGEL in Windows-gedreven organisaties en onderstrepen we de waarde van onze gezamenlijke oplossing voor de toekomst van end user computing.”

Azure

“IGEL en Microsoft zijn vastbesloten om de hybride digitale werknemer een probleemloze en veilige gebruikerservaring te bieden”, zegt Scott Manchester, Vice President of Product, Azure Virtual Desktop en Windows 365 bij Microsoft. “IGEL’s ondersteuning voor Windows 365 Frontline, Azure Virtual Desktop voor Azure Stack HCI en Microsoft Intune helpt ons extra waarde te leveren aan een breed scala van klanten in diverse industrieën.”

Tijdens IGEL DISRUPT 24, het grootste EUC-evenement in de markt, worden de nieuwe ontwikkelingen en verbeterde ondersteuning van Microsoft-technologie gepresenteerd. Het evenement vindt plaats op 16 en 17 september in München, Duitsland. Microsoft organiseert een technisch bootcamp, waar deelnemers kunnen deelnemen aan hands-on training, praktijksimulaties en diepgaande discussies. Deze sessies helpen bij het verkennen van de belangrijkste concepten rond Azure Virtual Desktop, de speerpunten van Windows 365, en de optimalisatie van applicatielevering en security best practices binnen het Microsoft-ecosysteem.

IGEL DISRUPT 24 in München wordt gesponsord door Microsoft, HP, LG Business Solutions, Lenovo, Citrix en Omnissa, evenals tientallen andere IGEL Ready partners. Ga voor meer informatie en registratie naar https://www.igel.com/disrupt24.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!