Wouter Hoeffnagel - 18 juli 2024

EU stuurt vragenlijst naar chatbotmakers vanwege AI-deal Google en Samsung

Europese toezichthouders vraagt ontwikkelaars van AI-chatbots naar de impact van de samenwerking tussen Google en Samsung op dit vlak. Zij willen met name weten in hoeverre de samenwerking concurrerende AI-bedrijven op Samsung-smartphones beperkt.

EU stuurt vragenlijst naar chatbotmakers vanwege AI-deal Google en Samsung image

Dit meldt persbureau Reuters. De vragen zijn specifiek gericht op een deal tussen Google en Samsung, waarbij Samsung het AI-model Gemini Nano van Google integreert in zijn Galaxy S24-smartphones. De Europese Commissie zou naar diverse concurrerende chatbotontwikkelaars een vragenlijst van acht pagina's hebben gestuurd. Het wil onder meer weten in hoeverre de bedrijven zelf hebben geprobeerd een vergelijkbare deal te sluiten met Samsung. Indien een dergelijke poging is mislukt, wil de commissie weten waarom hun voorstel is afgekeurd.

Chatbotontwikkelaars hebben tot deze week de tijd om te reageren op de vragenlijst. Afhankelijk van de antwoorden van de marktpartijen kan de Europese Commissie een onderzoek starten naar de bedrijven en de samenwerking.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!