Wouter Hoeffnagel - 19 juli 2024

Salesforce Einstein Service Agent tilt werk serviceafdeling naar hoger niveau

Salesforce kondigt Einstein Service Agent aan. Deze volledig autonome AI-agent begrijpt een breed scala aan serviceproblemen, en kan op basis hiervan actie ondernemen. Dit zonder gebruik te hoeven maken van voorgeprogrammeerde scenario's, wat de inzetbaarheid van de service agent vergroot.

Salesforce Einstein Service Agent tilt werk serviceafdeling naar hoger niveau image

Het techbedrijf omschrijft Einstein Service Agent als intelligent en dynamisch. De agent is gebaseerd op het Einstein 1 Platform en maakt gebruik van large language models (LLM's) voor het analyseren van de volledige context van berichten van klanten. Het bepaalt vervolgens zelf welke verdere acties nodig zijn.

Reacties op basis van business data

De AI-agent maakt gebruik van generatieve AI om te reageren op berichten van gebruikers. Deze reacties stelt het op op basis van vertrouwde business data, waaronder data uit Salesforce CRM. Ook zijn de berichten afgestemd op de merkidentiteit, toon en richtlijnen van het bedrijf.

Met Einstein Service Agent wil Salesforce serviceafdelingen helpen met behulp van automatisering meer tickets af te werken. Zo kunnen menselijke medewerkers zich richten op tickets die menselijke interactie vereisen. Voor gebruikers vertaalt dit zich naar snellere antwoorden, aangezien zij direct antwoord krijgen van de AI-agent en dus niet op de reactie van een menselijke medewerker hoeven te wachten.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!