Wouter Hoeffnagel - 21 juli 2024

NTT Data brengt AI-verwerking naar de edge met Edge AI-platform

NTT DATA introduceert een Edge AI-platform om de IT/OT-convergentie te versnellen door AI-verwerking naar de edge te brengen. Het platform verwerkt gegevens direct lokaal op het moment dat ze worden gegenereerd, en brengt verschillende IoT-apparaten, -systemen en -gegevens samen. Het ondersteunt zo real-time beslissingen, helpt de operationele efficiëntie te verbeteren en ondersteunt de inzet van AI-toepassingen.

NTT Data brengt AI-verwerking naar de edge met Edge AI-platform image

Hoewel de laatste tijd vooral GenAI en Large Language Models (LLM's) in de schijnwerpers staan, zijn die technologieën niet praktisch voor industrieën die real-time en ter plekke besluiten moeten nemen. NTT DATA's Edge AI-oplossing speelt daarop in door enorme datasets te verwerken op compacte computerplatforms, die kleinere, efficiëntere modellen voor machine learning gebruiken om realtime AI-inzichten te leveren.

Complexe processen vereenvoudigen

Edge AI is een managed service platform dat alle systemen, tools en mogelijkheden omvat die nodig zijn voor AI aan de edge. De tool richt zich op het identificeren en verzamelen van data, integratie, rekenkracht, naadloze connectiviteit en AI-modelbeheer. Middels het platform kunnen organisaties complexe processen vereenvoudigen, kosten besparen, prestaties verbeteren en de digitale transformatie versnellen.

Het volledig beheerde serviceplatform van NTT DATA maakt de verwerking van data mogelijk waar ze worden gegenereerd, automatiseert de opgespoorde gegevens en integreert informatie van apparaten, sensoren, machines en systemen in één enkel gegevensvlak voor realtime beslissingen. Het Edge AI-platform is ontworpen om industriespecifieke vereisten te ondersteunen en maakt gebruik van lichtere, kosteneffectieve AI-modellen, waardoor het in een kleine compute box kan draaien. Edge AI voert specifieke taken uit, zoals het ondersteunen van veiligheid of operationele efficiëntie, door gegevens te verzamelen van verschillende apparaten in een netwerkomgeving. Zo kan het data direct en veilig verwerken en analyseren.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!