Wouter Hoeffnagel - 19 juli 2024

Operaties uitgesteld en vluchten geannuleerd door wereldwijde computerstoring

De omvangrijke computerstoring vandaag leidt tot allerlei problemen bij organisaties. Zo melden ziekenhuizen dat operaties zijn uitgesteld en gaan vluchten niet door.

Operaties uitgesteld en vluchten geannuleerd door wereldwijde computerstoring image

Gebruikers kampen vandaag met blauwe schermen met foutmeldingen op Windows-systemen. De systemen raken in een zogeheten 'bootloop' en starten niet meer op. De problemen lijken vannacht te zijn begonnen en treffen gebruikers wereldwijd.

Operaties uitgesteld

Ziekenhuizen die onder zorgorganisaties Treant vallen annuleren operaties vanwege de wereldwijde storing. Treant meldt op dit moment geen patiënten te kunnen ontvangen op de poli's. Ook de spoedeisende hulp in Emmen en basisspoedposten in Hoogeveen en Stadskanaal zijn gesloten. Ook in ziekenhuis Slingeland in de Achterhoek is de zorg afgeschaald.

Ook op Schiphol leidt de storing tot problemen. Zo meldt een woordvoerder aan De Telegraaf dat de storing impact kan hebben op vluchten van en naar de luchthaven. Schiphol adviseert reizigers contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Ook in andere landen waaronder Duitsland ondervinden vliegvelden hinder.

Update van CrowdStrike lijkt de boosdoener

Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf CrowdStrike bevestigt inmiddels dat een software-update een grote uitval van systemen heeft veroorzaakt bij klanten wereldwijd. Het bedrijf meldt druk bezig te zijn de impact van de problemen te beperken. De update in kwestie is inmiddels ingetrokken. De problemen raken zowel systemen van eindgebruikers als servers.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!