Wouter Hoeffnagel - 19 juli 2024

CEO George Kurz van CrowdStrike door het stof voor storing

George Kurz, president en CEO van CrowdStrike, biedt zijn excuses aan voor de rol van zijn bedrijf in de grootschalige IT-storing die vandaag optrad.

CEO George Kurz van CrowdStrike door het stof voor storing image

Kurz zegt tegen NBC dat het bedrijf zijn verontschuldigingen aanbiedt voor de impact die het heeft gehad op klanten, reizigers en anderen die getroffen zijn door de problemen. Ook meldt de topman dat de problemen aan de kant van CrowdStrike inmiddels zijn opgelost. Veel klanten zouden inmiddels hun systemen weer kunnen herstarten. Ook waarschuwt Kurz dat het even kan duren voordat alle problemen achter de rug zijn.

Bedrijven starten activiteiten weer op

Diverse organisaties melden inderdaad dat zij activiteiten weer opstarten. Denk daarbij aan regiovervoerder Keolis, die zich genoodzaakt zag bussen stil te zetten in de provincie Utrecht en regio's Amersfoort en Almere. Een ander voorbeeld is Schiphol, dat meldt zijn systemen op de luchthaven weer op te starten. Het raadt reizigers aan contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden. Ook alle Nederlandse ziekenhuizen die door de storing waren gesloten zijn inmiddels weer open.

De BBC meldt dat er wereldwijd bijna 1.400 vluchten zijn geannuleerd door de IT-storing. Ook twee terminals van overslagbedrijf ECT Rotterdam in de Rotterdamse haven lagen vanochtend stil: ECT Euromax en ECT Delta. Door de storing konden schepen niet worden geladen en gelost.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!