Witold Kepinski - 22 juli 2024

Vertiv en ZincFive bundelen krachten

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, en ZincFive, speler in oplossingen voor directe stroomvoorziening op basis van nikkel-zink (NiZn)-batterijen, maken hun samenwerking bekend.

Vertiv en ZincFive bundelen krachten image

Dit houdt in dat Vertiv de noodstroomvoorziening (UPS-)batterijkasten uit de BC-serie van ZincFive toevoegt aan zijn aanbod van batterijsystemen die als noodstroomvoorziening voor datacenters dienen. 

De veilige en recyclebare NiZn batterijen zijn te combineren met bepaalde grote en middelgrote Vertiv UPS-systemen, waaronder de onlangs gelanceerde Vertiv Trinergy, als een bron van back-up energieopslag. Dit sluit aan op het streven van Vertiv om zijn klanten te helpen met het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van hun datacenterlocaties. 

De ZincFive BC-serie UPS Battarey Cabinets zijn nu verkrijgbaar in de EMEA-regio en Noord-Amerika. De BC-serie Battery Cabinets van ZinkFive is de eerste NiZn batterijoplossing voor energieopslag met zowel terugwaartse als voorwaartse compatibiliteit met UPS-systemen van megawattklasse. De oplossingen uit de BC-serie hebben de kleinste voetafdruk binnen de branche. Deze is veel kleiner dan die van VRLA- en lithium-ionbatterijen. Ook de onderhoudseisen zijn minimaal. De chemie van NiZn-batterijen waarborgt een betrouwbare werking, die ervoor zorgt dat de batterijstrengen zelfs bij zwakke of lege cellen blijven geleiden. Volgens een onderzoek door Boundless Impact in opdracht van ZincFive hebben de NiZn-batterijen van ZincFive bovendien een aanzienlijk kleinere end-to-end impact op het milieu dan loodzuur- en lithiumbatterijen. Dit wordt bevestigd door een externe analyse van experts. 

Datacenters

Tim Hysell, CEO en medeoprichter van ZincFive: "Onze innovatiedrang komt tot uiting in onze krachtige, veilige en betrouwbare NiZn batterijtechnologie. De BC-serie vertegenwoordigt een ideale oplossing om zowel nu als in de toekomst te voldoen aan de veranderende eisen van datacenters. Daarnaast groeit het belang van duurzaamheid voor back-upbatterijsystemen voor datacenters. Dit sluit perfect aan op de gedeelde waarden van ZincFive, onze partners en onze klanten. We streven ernaar om de CO2-uitstoot en operationele kosten te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de veiligheid of prestaties."

“Vertiv en ZincFive willen op wereldwijde schaal bijdragen aan betrouwbare en efficiënt functionerende datacenters die verbeterde toegang tot data bieden met minder verspilling en grotere energie-efficiëntie”, zegt Milind Paranjape, senior director Energy Storage bij Vertiv. “Vertiv heeft de oplossing van ZincFive al op diverse locaties van grotere datacenterbedrijven ingezet.” Neem voor meer informatie over de UPS-batterijkasten uit de BC-serie van ZincFive en de combinatie met Vertiv™-systemen contact op met de lokale verkoopvertegenwoordiger van Vertiv of ga naar Vertiv.com.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!