Witold Kepinski - 22 juli 2024

Decos Technology Group neemt ZiuZ Forensics over

Decos Technology Group heeft zijn portfolio uitgebreid met ZiuZ Forensics, een softwarespecialist op het gebied van het analyseren van grote hoeveelheden data voor digitaal forensisch onderzoek. Deze overname versterkt de positie van Decos en geeft invulling aan de ambitie om met innovatieve software een positieve impact op de samenleving te maken, zo meldt het bedrijf.

Decos Technology Group neemt ZiuZ Forensics over image

De ZiuZ Forensics suite biedt geavanceerde software voor patroon- en beeldherkenning, waarbij technologieën zoals hash-matching (het vergelijken van unieke codes van bestanden), machine learning en AI worden toegepast. Deze krachtige tools worden door internationale politie- en veiligheidsdiensten gebruikt om grote hoeveelheden beeldmateriaal te filteren, te doorzoeken en te matchen tijdens hun onderzoeken.

De forensische producten helpen wetshandhavingsdiensten wereldwijd bij het snel opsporen van bijvoorbeeld kindermisbruik. De oplossing ‘AviaTor’ helpt analisten met het identificeren van daders en het redden van slachtoffers. De oplossing ‘Fenoz’ gebruikt filters en AI-classificaties om een onbeperkt grote hoeveelheid afbeeldingen en video’s te analyseren en helpt zo rechercheurs om bekend en onbekend beeldmateriaal van kindermisbruik op te sporen.

“Decos is bekend om onze producten JOIN en FIXI waarmee we overheden helpen efficiënte digitale service aan inwoners te verlenen en is ook internationaal actief op het terrein van healthcare en medical devices. Wij willen technologie inzetten voor positieve impact, het liefst internationaal,” aldus Daniël de Klerk, CEO van Decos.

Groeistrategie Decos

De overname van ZiuZ past binnen de bredere groeistrategie van Decos Technology Group. CEO Daniël de Klerk legt uit: “Wij maken impact door software technologie toepasbaar te maken voor doeleinden die er maatschappelijk toe doen. Met deze uitbreiding verruimen we onze expertise en toepasbaarheid van onze software technologie in de maatschappij.”

“De strijd aangaan tegen misdaad is een belangrijke, uitdagende klus voor politieorganisaties en opsporingspartijen en vraagt om geavanceerde technologieën waarmee grote hoeveelheden data snel en secuur geïnspecteerd kunnen worden. We willen met onze expertise en mogelijkheden ZiuZ verder helpen om kinderen een veilige jeugd te geven.”

Doorstart ZiuZ Forensics

Recentelijk is het moederbedrijf ZiuZ Holding failliet verklaard. Dankzij deze overname maakt de gezonde dochter ZiuZ Forensics binnen Decos een doorstart, waardoor het team hun belangrijke werk kan continueren en hun klanten kan blijven helpen. Jos Flury, projectmanager van ZiuZ Forensics and Digital Investigations:

“Deze overname maakt het mogelijk dat ZiuZ haar belangrijke bijdrage kan continueren en talloze internationale organisaties kan helpen om kindermisbruik te bestrijden en te bestraffen, wereldwijd. De oplossingen zullen bovendien nóg verder worden ontwikkeld en dienstverlening wordt geprofessionaliseerd. Het team gaat verder onder de naam ‘ZiuZ Forensics and Digital Investigations’ en opereert als zelfstandig, onafhankelijk onderdeel binnen de Decos Technology Group. De accountmanagers en projectmanagers van ZiuZ blijven het vertrouwde aanspreekpunt voor de klanten.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!