Witold Kepinski - 22 juli 2024

Panzura neemt Moonwalk over

Het Amerikaanse tech bedrijf Panzura heeft de overname aangekondigd van Moonwalk Universal, een leverancier van geavanceerde databeoordeling, mobiliteit en opslagoptimalisatieoplossingen. De strategische zet zal Panzura's databeheerportfolio verbeteren en klanten alomvattend inzicht bieden in hun data met naadloze toegang, beveiliging en schaalbaarheid in hybride cloudomgevingen.

Panzura neemt Moonwalk over image

De technologie van Moonwalk stelt organisaties in staat om efficiënt bestands- en objectgegevens te beheren in on-premises opslag, openbare clouds en hybride infrastructuren. Door de mogelijkheden van Moonwalk te integreren in zijn bestaande producten en services en zijn aanbod uit te breiden met nieuwe oplossingen en opties, wil Panzura organisaties inzicht geven in hun gegevens, ongeacht waar deze zich bevinden, en zo meer flexibiliteit en kostenoptimalisatie bereiken.

"Als het gaat om uw data, moet u meer zien om meer te doen," zei Dan Waldschmidt, CEO bij Panzura, "We zijn verheugd om Moonwalk samen te brengen met Panzura om onze klanten te helpen de zichtbaarheid te krijgen die ze nodig hebben om onmogelijke dingen te doen met hun data. Door onze gecombineerde krachten te benutten, voegen we nog meer brandstof toe aan Panzura's volgende fase van groei en innovatie."

Nu organisaties van alle groottes steeds vaker multi-cloudstrategieën omarmen, blijft Panzura toegewijd aan het leveren van ongeëvenaarde waarde aan haar partners en klanten. De overname, in combinatie met Panzura's recente introductie van nog grotere cyber-veerkrachtmogelijkheden, zal het bedrijf in staat stellen om de complexe gegevensbeheerbehoeften van enterprise-organisaties aan te pakken met schaalbaarheid, beveiliging en kostenefficiëntie. 

Workloads

Het zal ook de rol van Panzura versterken bij het gereedmaken van data en workloads voor kunstmatige intelligentie (AI), het voorbereiden van de data-infrastructuur op AI-gestuurde inzichten en innovaties en het helpen van klanten om de waarde van AI in hun eigen omgevingen te benutten.

"IT-teams worstelen met buitengewone uitdagingen vanwege de enorme hoeveelheden data die verspreid zijn opgeslagen in verschillende opslaglocaties binnen hun organisaties. Gebrek aan zichtbaarheid maakt het moeilijk om de inhoud en het doel van die data te begrijpen, wie er toegang toe heeft en hoe deze op de juiste manier behandeld moet worden. Het resultaat is een verhoogd compliancerisico, beveiligingskwetsbaarheden, verminderde efficiëntie en slechte datakwaliteit", aldus Sundar Kanthadai, Chief Technology Officer bij Panzura.

De expertise van Moonwalk op het gebied van intelligente oplossingen voor gegevensbeheer sluit perfect aan bij de missie van Panzura om het IT-landschap voor klanten te vereenvoudigen en hen te helpen de werkelijke waarde van hun gegevensactiva te ontsluiten naarmate deze productiever, veerkrachtiger en toekomstbestendiger worden.

  • Volledige zichtbaarheid en toegang: het wereldwijde bestandssysteem van Panzura, gecombineerd met de mogelijkheden van Moonwalk, biedt een uniform overzicht van gegevens op verspreide locaties en van cloudproviders.
  • Verbeterde datamobiliteit: de gepatenteerde technologie van Moonwalk maakt naadloze, ononderbroken verplaatsing van data tussen verschillende opslaglagen mogelijk, waardoor de prestaties worden geoptimaliseerd en de kosten worden verlaagd.
  • Beveiliging en naleving: de robuuste beveiligingsfuncties van Panzura, gecombineerd met de tools voor datagovernance van Moonwalk, zorgen voor naleving van branchevoorschriften en contractuele verplichtingen.
  • Schaalbaarheid en kostenefficiëntie: organisaties kunnen nu hun data-infrastructuur opschalen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of onnodige kosten met zich meebrengt.

"Panzura herdefinieert hoe organisaties hun data beheren en benutten", aldus Mike Harvey, voormalig medeoprichter van Moonwalk en nu Senior Vice President, Technology, bij Panzura. "We streven naar een soepele integratie met Panzura en bestaande Moonwalk-klanten blijven het hoogste niveau van ononderbroken ondersteuning en service ontvangen als onderdeel van de Panzura-familie."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!