Witold Kepinski - 23 juli 2024

Bechtle past prognose aan

Volgens voorlopige cijfers bleef de groei van Bechtle AG in het tweede kwartaal van 2024 achter bij de verwachtingen.

Bechtle past prognose aan image

‘De achtergrond is de aanhoudende terughoudendheid om te investeren, vooral bij middelgrote bedrijven, en de aanhoudend gematigde ontwikkeling van het zakendoen met publieke klanten. Vooral het traditioneel belangrijke kwartaaleinde was verrassend zwak. Het bedrijfsvolume bedroeg ongeveer 1, 830 miljard euro, een groei van ongeveer 1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met ongeveer 2%. De winst vóór belastingen (EBT) bedraagt ​​ongeveer 83 miljoen euro, ruim onder de marktverwachtingen van Bechtle zelf. De EBT-marge zal naar verwachting 5,6% bedragen', meldt Bechtle. 

'Resultaten blijven op niveau van vorig jaar'

'Tegen deze achtergrond beschouwt de directie het behalen van de jaarprognose als steeds uitdagender en stelt zij daarom haar verwachtingen bij. Volgens de huidige schattingen gaat de directie ervan uit dat het bedrijfsvolume, de omzet, de winst en de EBT-marge van Bechtle AG in het boekjaar 2024 op het niveau van vorig jaar zullen liggen.

Bechtle AG zal het rapport over de eerste jaarhelft en het tweede kwartaal met de definitieve cijfers op 9 augustus 2024 publiceren.’

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!