Wouter Hoeffnagel - 23 juli 2024

Huawei en Discovery lanceren documentaire 'Being Digi-Sapiens'

Huawei en Discovery Channel lanceren de documentaireserie 'Being Digi-Sapiens' over de toepassingen van moderne technologieën in het dagelijks leven. Het gaat om een driedelige documentaireserie, waarvan de volgende aflevering gaat over Huawei's distributiecentrum in Waalwijk. De uitzendingen gaan begin september van start.

Huawei en Discovery lanceren documentaire 'Being Digi-Sapiens' image

In drie afleveringen reist de Zweedse techblogger, robotica-expert en YouTuber Simone Giertz (foto) door vijf Europese landen om te laten zien hoe technologie ons dagelijks leven verandert. Ze maakt digitale innovaties toegankelijk voor een breed publiek, waardoor deze vooruitgang herkenbaar wordt.

Wat is de impact van digitale technologie?

In de eerste aflevering, die uitkwam in juli, bezoekt Giertz wijnmakerijen in Duitsland, bossen in Griekenland en een bevroren meer in Finland. Ze onderzoekt ook de impact van digitale technologie op het leven, de woningen, de gezondheid en mkb-bedrijven. Zo bezoekt ze een ultramodern sport- en gezondheidslaboratorium om te laten zien hoe zowel professionele als amateur-sporters profiteren van geavanceerde gegevensverzameling. Daarnaast brengt ze een bezoek aan het historische Hospital de la Santa Creu i Sant Pau in Barcelona om te zien hoe de nieuwste technologieën worden ingezet om patiënten effectiever te helpen.

In de komende aflevering bezoekt Giertz het Europees distributiecentrum van Huawei in Waalwijk, Nederland, een faciliteit van 20.000 m². Hier toont ze hoe machines en mensen in perfecte harmonie samenwerken, met behulp van 5G-technologie voor gestroomlijnde logistieke operaties. Ze verkent Automatisch Geleide Voertuigen (AGV's), zoals pallettrucks, vorkheftrucks en laadstations, die efficiënt materialen over de fabrieksvloer transporteren. Het 5G-netwerk, dat aanzienlijk meer dekking biedt dan traditionele WI-FI netwerken, staat centraal in de operationele efficiëntie van Huawei's geavanceerde logistieke faciliteit.

De aflevering over het Europees Distributiecentrum in Waalwijk wordt begin september uitgezonden. Bekijk de eerste aflevering hier. De tweede aflevering wordt hier beschikbaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!