Wouter Hoeffnagel - 23 juli 2024

ICT-problemen vertragen verhuizen premier Schoof en AZ-ambtenaren

Door ICT-problemen blijven premier Schoof en een aantal ambtenaren van het ministerie van Algemene Zaken (AZ) langer dan gepland werkzaam in het Torentje en op het ministerie van AZ. Zij moesten eigenlijk vanaf volgende week een aantal jaar verhuizen naar een nieuwe locatie vanwege een verbouwing. Dit blijkt echter niet haalbaar.

ICT-problemen vertragen verhuizen premier Schoof en AZ-ambtenaren image

Dit meldt het AD en bevestigt een woordvoerder aan de NOS. Het Rijksvastgoedbedrijf zou inmiddels melding hebben gemaakt bij de gemeente Den Haag dat de deadline van 31 juli voor het vertrek van alle ambtenaren van AZ uit het pand niet haalbaar is. Aanleiding hiervoor zijn problemen met de ICT-voorzieningen. Zo werken sommige medewerkers met speciale computersystemen, die vooralsnog niet veilig kunnen worden gebruikt op het tijdelijk onderkomen op het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZ).

'BZK niet veilig genoeg voor staatsgeheime informatie'

Het omzetten en aansluiten van de apparatuur blijkt ingewikkelder dan vooraf voorzien. Bronnen uit de inlichtingenwereld melden aan het AD dat BZK nog niet veilig genoeg is om alle staatsgeheime informatie te kunnen beschermen.

Een deel van de medewerkers verhuist ondanks de problemen per 31 juli toch naar het ministerie van BZ. De overige medewerkers verhuizen gefaseerd naar BZ. Dit is overigens een tijdelijke locatie voor de ambtenaren; uiteindelijk moet het ministerie van AZ in zijn geheel verhuizen naar het ministerie van Economische Zaken. De wekelijkse vergaderingen van de ministerraad vinden na de zomer op het Catshuis plaats.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!