Wouter Hoeffnagel - 23 juli 2024

CrowdStrike-topman Kurtz moet voor Amerikaanse Congres getuigen over storing

George Kurtz, topman van CrowdStrike, is door een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden opgeroepen om te getuigen over de problematische software-update van vorige week. De update veroorzaakte een omvangrijke storing die wereldwijd problemen opleverde.

CrowdStrike-topman Kurtz moet voor Amerikaanse Congres getuigen over storing image

De commissieleden roepen Kurtz in een brief op te getuigen. Zij wijzen daarbij op de grote impact van de storing, onder meer op de luchtvaartsector, zorg, het bankwezen, media en noodhulpdiensten. Zij willen daarom in detail weten hoe het incident kon gebeuren en welke stappen CrowdStrike neemt om herhaling te voorkomen. CrowdStrike heeft al laten weten in gesprek te zijn met de commissie.

Door de update van CrowdStrike wilden Windows-systemen wereldwijd op grote schaal niet meer opstarten en raakte in een zogeheten 'boot loop'. Naar schatting zijn zo'n 8,5 miljoen apparaten getroffen. De storing leidde tot grote problemen. Zo moesten ziekenhuizen operaties en behandelingen uitstellen, zijn duizenden vluchten geannuleerd en lagen fabrieken stil.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!