Witold Kepinski - 24 juli 2024

KPN boekt stabiele omzet en winst in tweede kwartaal 2024

KPN boekte in het tweede kwartaal een stabiele omzet van 1,391 miljard euro. De winst steeg naar 227 miljoen euro.

KPN boekt stabiele omzet en winst in tweede kwartaal 2024 image

Joost Farwerck, KPN CEO, zegt over de resultaten: “We blijven goede vooruitgang boeken met de uitvoering van onze strategie ‘Connect, Activate & Grow’. We liggen op schema met de uitrol van glasvezel en het gaat ook goed met het aansluiten van woningen. We hebben aangekondigd om samen met ABP een zendmastenbedrijf in Nederland te creëren. Dit vormt samen met het recent verworven 3,5GHz-spectrum een belangrijke volgende stap in onze ambitie om de beste digitale infrastructuur van Nederland te hebben. De kwaliteit van onze dienstverlening wordt weerspiegeld in toonaangevende klanttevredenheidsniveaus, zowel bij consumenten als in de zakelijke markt."

"Op 4 april werd de overname van Youfone afgerond en vanaf die datum zijn de financiële en operationele cijfers opgenomen in onze resultaten. In het tweede kwartaal bleef onze omzet in de consumentenmarkt groeien, door een solide instroom van mobiele diensten en een aanhoudende omzetgroei uit glasvezel-diensten. De breedbandmarkt blijft uitdagend, met name bij onze dienstverlening over het kopernetwerk waar we meer verloop zien. De omzet uit de zakelijke dienstverlening liet een aanhoudende groei zien, waarbij het MKB opnieuw een sterke bijdrage leverde. Binnen B2B blijft het bereiken van een duurzame verandering in onze grootzakelijke activiteiten (LCE) een prioriteit. Zoals verwacht daalde de omzet bij Wholesale als gevolg van Youfone, verminderde interconnectie-inkomsten met lage marges en toegenomen concurrentie op de breedbandmarkt. Met het huidige tempo van de glasvezeluitrol en ons aantrekkelijke portfolio vertrouwen we erop dat de prestaties bij Wholesale zullen verbeteren", aldus Farwerck.

'Betrokkenheid van medewerkers blijft hoog'

"De betrokkenheid van onze medewerkers blijft hoog en ik heb veel waardering voor mijn collega’s die er elke dag alles aan doen om iedereen te verbinden met een duurzame toekomst. We blijven belangrijke stappen zetten op onze duurzaamheidsagenda. We hebben met Eneco een overeenkomst getekend voor de inkoop van zonne-energie vanaf 2025 en hebben opnieuw een Green Hybrid Bond uitgegeven om projecten te financieren die de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van KPN ondersteunen. Bovendien werden we door EcoVadis opnieuw beloond met een platina-medaille als hoogste erkenning voor maatschappelijk verantwoord ondernemen", meldt Farwerck. 

"We hebben er vertrouwen in dat we onze vooruitzichten voor het hele jaar 2024 zullen realiseren. We liggen op koers om onze ambities voor de middellange termijn waar te maken, zoals eind vorig jaar uiteengezet tijdens onze Capital Markets Day, inclusief aandeelhoudersuitkeringen. De eerste stap, een aandeleninkoop van € 200 miljoen voor dit jaar, is inmiddels afgerond.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!