Witold Kepinski - 25 juli 2024

ALSO meldt daling in omzet

In de eerste helft van het jaar genereerde ALSO een omzet van 5,1 miljard euro, in lijn met de algemene markttrend en een daling van 7 procent. Deze ontwikkeling werd beïnvloed door terughoudendheid bij de consumentenbestedingen, met name in Duitsland, Polen en Nederland.

ALSO meldt daling in omzet image
De operationele EBITDA voor de eerste zes maanden bedroeg in totaal 106 miljoen euro (gerapporteerd: 94 miljoen euro). Dit omvat 12 miljoen euro aan uitgaven voor toekomstige groei. Deze omvatten:
  • Kosten IT-infrastructuur
  • Verdere uitbreiding van digitale platformen en AI-gestuurde applicaties
  • M&A-activiteiten

Het bedrijf realiseerde een kaspositie van 643 miljoen euro (+31 miljoen euro) met een vrije kasstroom van 173 miljoen euro. ALSO is daarom in een uitstekende positie om te profiteren van extra marktkansen.

De doelstellingen voor 2024 worden bevestigd vanwege;

  • een verwachte betere marktontwikkeling in de tweede helft van 2024 ten opzichte van het voorgaande jaar
  • een versnelling van de groei van de digitale platformen door middel van organisatorische maatregelen
  • Het positieve effect van overnames in Italië, Oostenrijk, Scandinavië en Tsjechië, die in voorgaande jaren niet zijn meegenomen.

Wolfgang Krainz, CEO van ALSO Holding AG, merkt op: "Informatietechnologie is een aantrekkelijke groeisector dankzij de innovatiecycli. Investeringen zijn vroeg of laat onvermijdelijk. Dankzij onze financiële kracht en de verkoopfocus van ons management zullen we onze korte- en middellangetermijndoelen bereiken."

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!