Witold Kepinski - 25 juli 2024

Westcoast tekent partnerschapscontract met ALSO

In een belangrijke stap om haar wereldwijde aanwezigheid te versterken, is het Britse Westcoast Ltd. een strategisch partnerschap aangegaan met ALSO, een distributeur in de ICT-industrie.

Westcoast tekent partnerschapscontract met ALSO image

Westcoast, opgericht in 1983 en met een omzet van 4,2 miljard Britse Pond in 2023, is een dominante kracht in de ICT-sector van het VK. Dit partnerschap, dat activiteiten omvat in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk, is gericht op het verbeteren van de bedrijfscontinuïteit en groei voor beide entiteiten.

Joe Hemani, voorzitter van Westcoast, benadrukte de synergie tussen de twee bedrijven en benadrukte hun gedeelde groeimindset. “Dit is een alliantie van twee zeer succesvolle bedrijven die dezelfde mindset van groei delen. In de afgelopen 42 jaar is ons bedrijf van kracht naar kracht gegaan. En zo zal het ook in de toekomst blijven. De continuïteit van het bedrijf, wat van het grootste belang is voor leveranciers, klanten en ons team, is met deze verhuizing veiliggesteld. Ik kijk ernaar uit om een ​​actieve rol te spelen tijdens wat ik weet dat een soepele overgang zal zijn en daarna.”

Joe Hemani wordt een van de grootste aandeelhouders van ALSO, terwijl Westcoast zijn merknaam behoudt.

Cloud

Het partnerschap wacht op standaard goedkeuringen van de regelgevende instanties en markeert een mijlpaal in ALSO's geschiedenis van duurzame, winstgevende groei. ALSO's voorzitter, Gustavo Möller-Hergt, merkte het succes op van hun bestaande samenwerking, die meer dan 1,5 miljoen seats toegang tot de cloud biedt via de ALSO Cloud Marketplace.

"We hebben al een succesvolle samenwerking, waarbij we meer dan 1,5 miljoen seats bieden aan eindklanten van Westcoast met toegang tot de cloud via de ALSO Cloud Marketplace. Dit volgende niveau opent spannende kansen voor ons om ons bedrijf op te schalen en te profiteren van de expertise van het Britse team; voor onze klanten betekent dit het hoogste niveau van expertise in IT-provisioning, geavanceerde infrastructuuroplossingen en services via digitale platforms zoals cloud, AI, IoT en cybersecurity. "

De activiteiten van Westcoast in Duitsland en Nederland blijven onder leiding van Hemani, waardoor de focus op innovatie in de ICT-sector blijft bestaan.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!