Witold Kepinski - 25 juli 2024

ServiceNow neemt Raytion over

ServiceNow neemt Raytion over om de door GenAI aangestuurde zoek- en kennisbeheermogelijkheden op het Now Platform te verbeteren.

ServiceNow neemt Raytion over image

ServiceNow, een AI-platform voor bedrijfstransformatie, heeft aangekondigd dat het Raytion heeft overgenomen om de door GenAI aangestuurde zoek- en kennisbeheermogelijkheden op het Now Platform te verbeteren. Raytion's toonaangevende informatieophaaltechnologie maakt uniforme realtimetoegang tot bedrijfskritische gegevens uit meerdere bedrijfsbronnen mogelijk voor een krachtigere, efficiëntere en persoonlijkere AI-zoekervaring, allemaal op één technologieplatform.

Groeiende behoefte aan intelligentie

De complexiteit van moderne bedrijfsomgevingen zal de behoefte aan meer intelligentie over de data aanjagen, zodat organisaties de controle kunnen nemen over zeer verspreide, diverse en dynamische informatie 1 . Met Raytion-technologie in combinatie met ServiceNow AI Search kunnen gebruikers de antwoorden vinden die ze nodig hebben zonder dat ze precies hoeven te weten waar de informatie zich bevindt. De technologie van Raytion zal veilige toegang tot informatie uit bedrijfsgegevensbronnen integreren en ServiceNow's AI Search in staat stellen om gebruikers een toonaangevende, intelligente zoekervaring en de informatie die ze nodig hebben te bieden, allemaal vanaf één toegangspunt. Dit omvat data binnen ServiceNow en van systemen van derden.

"ServiceNow versnelt het werk door gefragmenteerde gegevens te verenigen in één intelligent platform dat klanten helpt kennis te openen en te delen binnen hun organisaties", aldus Jon Sigler, senior vice president, Platform en AI, bij ServiceNow. "De informatieophaaltechnologie van Raytion onderscheidt ons door relevante gegevensbronnen doorzoekbaar te maken, zodat iedereen - werknemers, klanten en agenten - de antwoorden krijgt die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben."

AI

Raytion's GenAI-aangedreven zoek- en kennisbeheermogelijkheden maken cross-enterprise data-integratie mogelijk, waarbij wordt geput uit het volledige universum van enterprise-kennis dat bestaat in verschillende kennisopslagplaatsen, in plaats van een subset. In combinatie met de ServiceNow Now Assist GenAI-ervaring , gaan gegevens verder dan afzonderlijke informatie en bieden ze gebruikers nu uitgebreidere, relevantere zoekresultaten op één centrale locatie, wat helpt bij het stimuleren van selfservice en het afwenden van zaken. Het enkele datamodel van ServiceNow, dat mensen, services en systemen naadloos integreert om AI-mogelijkheden te versterken, gaat hier nog verder in, waardoor gebruikers een meer gepersonaliseerde ervaring krijgen, waarbij wordt geput uit de geschiedenis van werknemers, zoals eerdere zoekopdrachten en interacties, zodat de resultaten relevanter zijn en zijn afgestemd op hun unieke behoeften.

"Door GenAI te verrijken met de specifieke up-to-date informatie waar een werknemer toegang toe heeft in alle relevante gegevensbronnen, worden niet alleen bedrijfsprocessen slimmer, maar ook de hele onderneming", aldus Valentin Richter, oprichter en CEO van Raytion. "De combinatie van het enkele platform van ServiceNow met de veilige technologie voor bedrijfsgegevensintegratie van Raytion geeft bedrijven een concurrentievoordeel, waardoor werknemers problemen kunnen oplossen en sneller geïnformeerde actie kunnen ondernemen. We brengen bedrijfskritische informatie samen met intelligent GenAI-gestuurd zoeken en betrouwbaar ophalen van gegevens, allemaal op één plek."

Sinds 2001 implementeert en exploiteert het in Duitsland gevestigde Raytion grootschalige bedrijfsoplossingen voor Global 500-bedrijven en -organisaties wereldwijd. Voor ServiceNow volgt deze aankondiging op eerdere overnames van Enable OH&S-technologie , Hitch Works en 4Facility-technologie als onderdeel van de voortdurende inzet van het bedrijf om AI-transformatie op wereldwijde schaal te stimuleren, werknemerservaringen te verbeteren en de toekomst van werk te stimuleren. ServiceNow voltooide de overname van Raytion in juli 2024. Financiële voorwaarden van de deal werden niet bekendgemaakt.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!