Witold Kepinski - 25 juli 2024

Mimecast kondigt overname van Code42 aan

Mimecast, een wereldwijd Human Risk Management (HRM)-platform, kondigde de overname aan van Code42, een speler in insider threat management en data loss prevention.

Mimecast kondigt overname van Code42 aan image

Deze overname borduurt voort op het succes van hun bestaande technologische partnerschap en markeert een cruciale stap in de strategie van Mimecast om de manier waarop organisaties mensgerichte beveiligingsrisico's beheren en beperken, te revolutioneren. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

"Het platform van Mimecast onderscheidt zich in onze drukke branche door zich specifiek te richten op het kritieke moment van risico: een persoon die zijn laptop opent", aldus Marc van Zadelhoff, Chief Executive Officer van Mimecast. "In tegenstelling tot gefragmenteerde puntoplossingen biedt Mimecast een verbonden aanpak die is ontworpen om volledige zichtbaarheid en strategisch inzicht te bieden in de ecosystemen van klanten, waardoor interventie mogelijk is die hen helpt kostbare incidenten te voorkomen die worden veroorzaakt door insider-risico's en data-exfiltratie. Integratie van toonaangevende oplossingen zoals Code42 verbreedt en verdiept onze bewezen beveiligings- en human risk management-mogelijkheden."

Code42 biedt insider threat management en data loss prevention-mogelijkheden die native zijn voor de cloud, waardoor bedrijven kritieke data naadloos kunnen beschermen tegen blootstelling, verlies, lekkage en diefstal, terwijl de responstijden op incidenten worden versneld. Deze overname stelt bedrijven in staat om uitgebreid inzicht en strategisch inzicht te krijgen in het groeiende aanvalsoppervlak.

Inzicht

"Samenwerking tussen werknemers is tegenwoordig de kern van succesvolle organisaties", aldus Joe Payne, President & CEO van Code42. "Organisaties beschermen tegen data-exfiltratie vereist beter inzicht in risicovolle gebruikersactiviteiten via e-mail, samenwerkingsplatforms, web, cloud en meer. Door de krachten te bundelen met Mimecast kunnen we klanten helpen snel bedreigingen te detecteren en erop te reageren in hun uitgebreide digitale omgevingen."

Deze overname versterkt de vasthoudende strategie van Mimecast om menselijke risico's op te lossen via een onlangs onthuld connected HRM-platform en Mimecast Engage aanbod voor bewustwording en training van menselijke risico's - het resultaat van de integratie van Elevate Security -technologie, overgenomen in december 2023. Mimecast zal de bestaande klantenbasis van Code42 blijven onderhouden en ondersteunen. Het Incydr -product van Code42 is nu beschikbaar voor verkoop aan Mimecast-klanten en deze mogelijkheden worden de komende maanden geïntegreerd in het Mimecast-platform.

Code42 werd bij de verkoop aan Mimecast geadviseerd door Piper Sandler & Co.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!