Wouter Hoeffnagel - 26 juli 2024

Kaspersky wil met meer inzicht in code Amerikaans verbod laten terugdraaien

Kaspersky probeert nog altijd het Amerikaans verbod op zijn software teruggedraaid te krijgen. Het hoopt met een 'uitgebreid beoordelingsraamwerk' voor het verifiëren van zijn securityproducten, softwareupdates en dreigingsdetectie de zorgen van de Amerikaanse overheid weg te nemen, met als doel het verbod te laten terugdraaien.

Kaspersky wil met meer inzicht in code Amerikaans verbod laten terugdraaien image

Dit meldt The Register, dat met Kaspersky in gesprek ging over het raamwerk. Het beveiligingsbedrijf meldt het verificatiesysteem te hebben gepresenteerd aan het Amerikaanse ministerie van Handel. Het bedrijf hoopt zo aan te tonen dat de Russische overheid geen controle heeft over de code die het bedrijf gebruikt voor zin oplossingen.

Bouwt voort op Global Transparency Initiative

Het raamwerk bouwt naar verluid voort op het eerder aangekondigde Global Transparency Initiative. Ook hiermee gaf het bedrijf overheden de mogelijkheid zijn broncode te onderzoeken en verifiëren. Met als doel zorgen van Westerse overheden over de veiligheid van de software weg te nemen.

Het nieuwe initiatief zou vooralsnog niet het gewenste effect hebben; Kaspersky meldt dat de Amerikaanse overheid vooralsnog niet enthousiast is over het raamwerk. Ook wil het Amerikaanse ministerie van Handel niet reageren op vragen van The Register over het initiatief. Meer informatie is beschikbaar bij The Register.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!